Felix Borcean: „Continuăm împreună dezvoltarea Caransebeșului”

borcean felix primar caransebes
untitled design set 970x90 px

O primărie de succes este meritul unei echipe unite, consideră primarul Caransebeșului, Felix Borcean. Intrat în cursa pentru un nou mandat, candidatul PSD la Primăria Caransebeș trece în revistă proiectele realizate în ultimii ani, pe cele actuale, dar și pe cele viitoare.

La capitolul realizări, Borcean vorbește despre: modernizarea fântânii ornamentale din centrul orașului (2023); plantarea arborilor în zona pietonală (Strada Nicolae Corneanu) și înlocuirea arborilor pe Strada Avram Iancu (2022), amenajarea peisajeră a Pieței Sfântul Gheorghe (2024); modernizarea podului pietonal peste râul Sebeș, în zona pieței agroalimentare; reabilitarea fațadei Colegiului Național „C.D. Loga” (2020); reinterpretarea funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală din sec. XIII-XIV – municipiul Caransebeș”, proiect finanțat prin Regio POR 2014-2020 (2023); modernizarea trotuarelor pe străzile Teiușului, Libertății, Vasile Alecsandri, Piața Lemnelor; modernizarea parcării cu dale ecologice din zona centrală; amplasarea platformelor subterane pentru colectarea deșeurilor în Piața Agroalimentară și pe Aleea Bujorului (anul 2022); asfaltarea străzilor: Laurențiu Iancu, Nicolae Perescu, Potocului, Târgului, Punții, Vasile Alecsandri, Piața Sf. Gheorghe, Aleea Bujorului, Poiana, parcare BCR; redeschiderea ambulatoriului, modernizarea și dotarea secțiilor, modernizarea rețelelor de fluide medicale și a instalației electrice, dotarea cu aparatură medicală în valoare de 8 milioane de euro, modernizarea acoperișului de tip terasă a spitalului, modernizarea parcării, precum și a căilor de acces pietonale(2020-2024); proiect pentru trotuare și piste de biciclete pe străzile Romanilor, Târgului, Sebeșului, Muntele Mic, Traian Doda, Puții, Primăriei, Avram Iancu, Dâlmei (2022).

Candidatul PSD amintește și de proiectele aflate în derulare la Caransebeș: modernizarea fântânilor din Piața Revoluției, Parcul Dragalina și Strada Nicolae Bălcescu (finalizare iunie 2024); modernizarea trotuarelor pe străzile Romanilor, Cetății, Traian Doda, Potocului, Cpt. Iancu Temeș, Poiana, Protopop I. Tomici, Piața Sfântul Gheorghe; extinderea/înlocuirea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în toate zonele (finalizare iunie 2025);

Pentru următorul mandat, Felix Borcean și-a propus: revitalizarea zonei centrale a municipiului Caransebeș, extinderea zonei pietonale și amenajarea spațiilor verzi (2025-2026); modernizarea locului de joacă din Parcul Dragalina; elaborarea unui regulament pentru întreținerea fațadelor monumentelor istorice din centrul municipiului și pentru identitatea cromatică a acestora; realizarea unui hub cultural pentru industrii creative în clădirea microhidrocentralei din Caransebeș (prima hidrocentrală din Europa); modernizarea pieței agroalimentare și a pieței de cereale; execuția pistelor pentru biciclete pe străzile: Romanilor, Târgului, Sebeșului, Muntele Mic, Traian Doda, Punții, Primăriei, Avram Iancu, Dâlmei; modernizarea străzilor și a trotuarelor pe străzile Dâlmei, Teiușului, Muntele Mic; crearea unor insule ecologice pentru colectarea deșeurilor menajere, demolarea fostei săli de sport a Școlii Generale Nr. 8 și conversia zonei în spațiu verde pentru recreere dedicat școlii; extinderea și construirea a trei corpuri noi de clădire în cadrul Spitalului Municipal de Urgență.

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/