Felix Borcean: „Caransebeșul arată ca după bombardament”

felix borcean caransebes

Aproape 70% din trama stradală a orașului e afectată de lucrări de apă și canal. În plus, ritmul lucrărilor e lent iar permisele de spargere au termen depășit.

Până acum primăria nu a amendat firmele care lucrează însă primarul e hotărât ca, pe viitor, să fie aplicate amenzi și să nu le mai fie eliberate permise de spargere celor care nu au finalizat lucrări începute. Mai ales că, în perioada următoare, lucrările de apă și canal vor afecta majoritatea străzilor orașului.

„Am impresia că cei care lucrează vor să se scape de lucrări și nu mai contează ce rămâne în urma lor. E ca după bombardament, cum spun cetățenii. Ritmul lucrărilor e lent, iar pentru faptul că permisele sunt depășite se aduc argumente că s-a lucrat iarna. Numai că, în Caransebeș, nu a fost zăpadă sau îngheț. Dar lucrările au creat deranjuri mari în zone foarte circulate și foarte populate”, a punctat ieri primarul, cu prilejul lansării sesiunii a doua a programului de refacere a infrastructurii de apă și canal a județului.

Primarul a semnalat situația cât des a putut însă are impresia că totul a fost în zadar. Nemulțumirea este cu atât mai mare cu cât, la deschiderea actualei sesiuni, s-a spus că lucrările care urmau să fie executate vor fi urmate de refacerea completă a infrastructurii. Ulterior însă, după semnarea contractelor între AquaCaraș și constructori, Borcean avea să constate că se refac doar porțiunile strict afectate, lucrările au întârzieri mari iar calitatea și curățenia de după lucrări lasă de dorit.

Aceste aspecte au fost semnalate din nou ieri, primarul aducându-le la cunoștința lui Tiberiu Vlăduceanu, reprezentantul Romair Consulting, compania care supraveghează mersul lucrărilor în județ. Conform acestuia, compania pe care o reprezintă poate urmări doar la final modul cum calitatea lucrărilor răspunde normativelor în domeniu. „Pentru noi e foarte greu să urmărim felul cum antreprenorii lucrează cu autoritățile. Noi îi putem constrânge doar în cazul calității lucrărilor”, a spus Vlăduceanu.

Situație în care „toate oalele se sparg în capul primarului”, în exprimarea lui Borcean. „Din punctul meu de vedere, starea inițială este cea de dinainte de realizarea lucrării. La modul cum s-au desfășurat lucrările în Caransebeș, peste tot pe străzi se văd urme ale lucrărilor. Se pare că va fi în sarcina noastră să refacem drumurile. În opt ani, în orice țară civilizată, un județ precum Caraș-Severin ar fi trebuit să fie terminat”, a încheiat primarul trăgând încă un semnal după multe altele care, tot în exprimarea sa, „s-au pierdut undeva în eter”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/