Fațada Primăriei Timișoara intră în renovare. Fritz: „Pentru mine nu ar fi fost prioritar, dar este un proiect în derulare”

Lucrările pentru refacerea fațadei clădirii de pe C. D. Loga nr. 1 din Timișoara, sediul primăriei, vor începe anul acesta, a spus primarul Dominic Fritz. Contractul pentru realizarea acestora a fost semnat anul trecut, în timpul mandatului lui Nicolae Robu. 

Constructorul a început deja să își organizeze șantierul în curtea sediului Primăriei Timișoara.

„Există o firmă care a început deja lucrările, deocamdată lucrează în curte. Într-adevăr e o problemă, predecesorul meu nu știu dacă a bugetat foarte bine, dar încercăm să ducem la bun sfârșit acest proiect, chit că pentru mine nu ar fi fost prioritar acum să renovăm fațada, dar este un proiect în derulare și îl vom duce la bun sfârșit.”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Valoarea lucrărilor stabilită prin contract este de 6,73 milioane de lei. Contractul a fost semnat în aprilie 2020, iar lucrările propriu-zise ar fi trebuit să demareze în luna mai a anului trecut. Sunt prevăzute intervenții la zidărie și tencuială, dar și la nivelul soclului.

Constructorul trebuie să respecte caracterul arhitectural al zonei și imobilului, iar toate elementele de detalii arhitecturale, inclusiv accesoriile existente, vor fi restaurate identic pe bază documentară.
Lucrările ar trebui să dureze un an și jumătate, de la începutul lor.

Proiectată de arhitectul Laszlo Szekely, clădirea de pe C. D. Loga nr. 1 este sediul primăriei de 72 de ani.