Fată de 13 ani trimisă singură în Austria, în vizită la rude, cu autocarul!

cropped shot of schoolgirls entering school bus

O femeie din Reșița a sunat în noaptea de marți spre miercuri la Poliție după ce și-a trimis fata de 13 ani singură în Austria, cu autocarul, și aceasta nu a mai răspuns la telefon.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, polițiștii au fost sesizați de mama minorei, care le-a povestit că pe bază de procură notarială a încredințat-o unuia dintre șoferii unei firme de transport internațional de persoane, pentru a ajunge la rude, în Austria. În cursul zilei de marți, fata trebuia să revină în țară cu același mijloc de transport. Mama a luat legătura cu fata, care i-a spus că se află pe raza județului Timiș, ulterior telefonul minorei fiind închis. De asemenea, femeia nu a putut da alte detalii cu privire la identitatea persoanei căreia i-a încredințat minora sau cu privire la mijlocul de transport cu care se deplasa, spun polițiștii.

„În urma verificărilor telefonice efectuate de către dispeceratul IPJ Caraș-Severin s-a reușit identificarea firmei de transport internațional cu care se deplasa minora. În paralel, cazul a fost preluat de către polițiști de la IPJ Timiș, care au identificat-o pe minora de 13 ani, în apropierea localității Giarmata, microbuzul de transport persoane cu care se deplasa fiind oprit într-o benzinărie”, a transmis Poliția din Caraș-Severin.

Fata a fost preluată de polițiști. Ea nu a fost victima niciunei infracțiuni și a fost predată mamei.

„Stimați părinți: Nu vă expuneți copiii la pericole, procedând precum în cazul prezentat! Nu confundați copilul cu un bagaj oarecare pe care îl puteți trimite singur prin intermediul unei firme de transport. Procedând astfel, copilul dumneavoastră poate deveni cu ușurință victimă a unor infracțiuni grave, precum trafic de persoane, infracțiuni de natură sexuală, furt sau violență”, este mesajul polițiștilor către părinți.