Primăria Timișoara nu mai vrea ca circulația să se desfășoare alternativ pe marile bulevarde care vor intra în reparații, în viitor.
Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a declarat că se dorește ca traficul să fie închis complet pe viitoarele mari șantiere din oraș. Asta pentru că lucrările s-ar putea finaliza mai repede.
„Un alt învățământ de minte pe care l-am tras în acest proiect de reabilitare a B-dului Stan Vidrighin este ritmul de execuție și modul în care împărțim lucrările. Atât în cazul Stan Vidrighinului, cât și în cazul Cetății și a Bogdăneștilor, alte două bulevarde mari pe care le-am reabilitat în acest mandat, gândirea noastră la vremea respectivă a fost una în care să ne gândim să permitem accesul rutier în continuare, pe timpul execuției lucrărilor pe respectivele drumuri. Iar ăsta este un lucru pe care îl vom schimba în viitor, pentru că concluzia pe care o avem după aceste șantiere este că atât Stan Vidrighin, cât și Cetății și Bogdăneștilor puteau să fie finalizate cu mult timp mai repede, unele cu șase luni, altele poate chiar cu un an mai repede, în cazul în care am fi avut niște închideri mai radicale, mai totale”, a afirmat Ruben Lațcău.
De asemenea, viceprimarul Timișoarei a precizat că și calitatea lucrărilor va fi mai mare, dacă traficul va fi complet restricționat pe viitoarele șantiere.
„Asta, în mod evident, creează probleme pentru trafic, dar este, cred că, mai de dorit să avem niște probleme punctuale pe un timp mai scurt, decât să avem probleme pe un timp mai lung. În cazul Vidrighinului, evident, situația este mai particulară, pentru că aici alimentăm o zonă industrială și este nevoie în permanență să permitem, și a fost nevoie în permanență să permitem accesul pentru traficul greu, mai ales pentru zona industrială și pentru a deservi companiile care funcționează aici.
Dar, în principiu, pe viitor, așa vom vrea să funcționăm, să închidem sectoare întregi, să nu mai permitem accesul alternativ, ca ritmul de execuție a lucrurilor să poată să fie susținut, ca durata de implementare a acestor proiecte să scadă și mai ales ca procesele tehnologice de execuție să fie mai calitative. Adică în momentul în care intervenim într-un areal, să putem să intervenim complet, să nu rămânem mereu cu cioturi, cu branșamente, cu lucrări rămase pentru sfârșit, care, în mod inevitabil, duc la probleme de calitate”, a declarat Ruben Lațcău.