Fără permis și sub influența alcoolului! S-a răsturnat cu tractorul încărcat cu lemne

Polițiștii cărășeni (Secția 5 Poliție Rurală) au intrat în alertă. Oamenii legii, aflați în timpul serviciului, au fost înștiințați marți seară că un tractor încărcat cu lemne s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile între localitățile Biniș și Doclin.

Ajunși la fața locului, polițiștii au intrat la bănuieli atât în privința legalității tăierii materialului lemnos, cât și în privința documentelor pentru conducerea vehiculului, dar mai ales în privința stării șoferului vehiculului.

Din primele verificări, planul de acasă al conducătorului tractorului din Doclin, în vârstă de 50 de ani, ar fi fost identic cu cel din târg (arborii de diferite esențe, tăiați de pe picior, dintr-o zonă împădurită aparținând unui localnic urmând, prin complicitatea localnicului, să fie transportați la domiciliul acestuia), asta dacă, în drumul de întoarcere, nu s-ar fi rupt o roată de la remorcă, motiv care a adus la răsturnarea întregului atelaj în afara părții carosabile, fără ca cineva să fi suferit vătămări corporale.

Bănuit că ar fi consumat alcool, bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest. În urma concentrației rezultate, 1,22 mg/litru alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.

Mai mult decât atât, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză avea permisul de conducere reținut, iar tractorul și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate în circulație.

Întreaga cantitate de material lemnos, 3 metri cubi, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și predată în custodie Ocolului Silvic Bocșa Română.

În prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.