Fără heliport la Spitalul Județean! Elicopterul SMURD va ateriza tot pe Stadionul Gloria

În ședința ordinară de vineri a fost aprobat bugetul județului Caraș-Severin pe anul 2018 și, implicit, bugetul instituțiilor din subordine, printre ele și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Consilierii judeţeni au aprobat bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în cuantum de peste 175 milioane lei.

De asemenea, suma de 155 mii lei a fost alocată pentru obţinerea de avize în ceea ce priveşte modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, iar alţi 13.800 lei vor fi alocaţi pentru achiziţionarea a cinci mese pentru Secţia Obstretică-Ginecologie a aceluiaşi spital.

Cât privește proiectul prin care se va moderniza Unitatea de Primiri Urgențe, președintele Silviu Hurduzeu spune că, datorită clădirilor înalte din zonă, nu se va putea realiza un heliport pentru elicopterul SMURD, dar, având în vedere că și acum elicopterul aterizează pe Stadionul Gloria, schimbarea de proiect nu crede că va afecta în vreun fel activitatea UPU.

În cadrul unei conferințe de presă din iulie 2017, actualul manager, Cristian Bacer, anunța că, împreună cu specialiștii din Consiliul Județean, se pregătește un proiect cu finanțare europeană de 1,5 milioane de euro, proiect ce ar presupune realizarea unui heliport, dar și modernizarea Unității de Primire Urgențe.

„O posibilă locație pentru heliport ar fi parcarea aceasta laterală, iar clădirea UPU va fi construită de la zero, cel mai probabil vis a vis de actualul sediu, fix lângă gard”, a spus atunci dr. Cristina Bacer.