Fără bani în Valea Bistrei. Încă un aviz negativ dat de la „centru”!

Primăria Oțelu Roșu a primit răspuns negativ de la Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții cu privire la finanțarea proiectului de modernizare a centrului civic.

În aceste condiții, rămâne ca doar administrația publică locală să aloce bani de la buget pentru acest proiect, care din punctul de vedere al edilului orașului este unul grandios. „Este o lucrare deosebit de importantă, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al rezultatului care va schimba fața centrului civic. Din păcate, suntem pe cont propriu și va trebui să rupem proiectul de modernizare în trei bucăți pentru a putea să ne descurcăm financiar. Proiectantul ne-a sfătuit să împărțim lucrările de investiții, având în vedere că întreaga lucrare ne va costa 2 milioane de lei. Eu am vrut să-l scot pe SEAP, la licitație, cu condiția de a se finaliza lucrările într-un an de zile, însă cu plata în trei ani, dar nu există temei legal și așa că există doar varianta realizării fragmentate. Așadar, vom începe cu platoul din fața Casei de Cultură, care va fi reabilitat și modernizat, prin amplasarea unor fântâni ornamentale, amenajarea unor spații verzi și montarea de mobilier stradal. Investiția va ajunge la 900.000 de lei”, a precizat edilul urbei, Luca Mălăiescu, pentru Express de Banat.

În aceeași situație, a unui aviz negativ, este și municipiul Reșița, care nu a primit bani pentru reabilitarea a 24 de străzi din Orașul Vechi. Acum, municipalitatea reabilitează ce poate din resurse proprii.