Fără ajutoare! Primarul și consilierii PSD s-au opus acordării unor facilități fiscale, dar și reducerii taxelor și impozitelor pe anul viitor

Sintagma atât de uzuală pentru social-democrați, aceea cu „Mai bine pentru cei mulți”, nu se aplică sub nicio formă la Lugoj, unde primarul PSD, Francisc Boldea, și „ghioceii” săi din consiliul local nu au niciun fel de aplecare nici spre mediul de afaceri, nici spre lugojeanul de rând. Trei astfel de proiecte au avut aleșii locali pe ordinea de zi la ultima ședință de consiliu, propuse, din păcate pentru cei care puteau beneficia de acestea, de către consilierii din opoziție, lucru cu care Boldea și ai săi nu pot fi de acord.

Conform legislației în vigoare, din cauza problemelor cauzate de pandemie, exista posibilitatea legală ca administrația locală să ia o serie de măsuri în sprijinul persoanelor fizice și juridice a căror activitate a fost afectată din punct de vedere economic. Din acest motiv s-a propus reducerea cu 50% a impozitelor și taxelor pe clădiri pentru persoanele fizice și juridice care nu au putut desfășura activități economice pe timpul stării de urgență.

Al doilea proiect de hotărâre a făcut referire, tot legat de perioada stării de urgență, la scutirea plății taxei pentru ocuparea permanentă sau temporară a domeniului public, în special pentru cei care dețin terase și apoi, de la 1 iunie, de când a fost permisă deschiderea lor și până la sfârșitul anului, reducerea cu 50% a taxelor. Inițiativă care s-a lovit de refuzul consilierilor social-democrați, fără ca aceștia să justifice în vreun fel votul, atitudinea fiind aceeași ca în toți cei patru ani de mandat: „capul în nisip, ca struțul!”.


Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Reacția inițiatorului Liviu Brîndușoni nu s-a lăsat mult așteptată: „Francisc Boldea, încă primarul zilelor noastre, s-a făcut remarcat prin lăcomie, aroganță și atitudine provocatoare. Pe acest om politic, care se consideră puternic, deasupra tuturor, nu îl impresionează nici sărăcia, și nici suferința sau problemele lugojenilor. Este infatuat și agresiv, privind cu dispreț nedisimulat la toți cei din jurul lui. Se crede infailibil. Nu are maniere și nici cultură. Este lipsit de principii morale, nu are sentimente, credință sau cuvânt, așa cum e la modă societatea în care trăim și care ne oferă o panoramă vastă asupra ticăloșiei. Nu că până acum n-ar fi fost destul de limpede caracterul acestuia, dar într-o perioadă de criză profundă în care cu toții părem că ne scufundăm, el se manifestă mai mult ca oricând așa cum de fapt îi e felul: cu răutate, cu perfidie, cu josnicie și indiferență. De aceea a considerat ca inoportună propunerea pe care am inițiat-o în calitate de consilier local, cu privire la acordarea unor facilități fiscale persoanelor fizice sau juridice care nu au putut să își desfășoare activitatea pe perioada stării de urgență”.

În aceeași situație s-a aflat și un alt un proiect de hotărâre, de această dată pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2021, unde, de asemenea, era prevăzută o reducere a acestora, idee care nu a fost pe placul primarului Francisc Boldea și al consilierilor PSD. Lucru taxat de Claudiu Buciu, președintele PNL, partidul care a inițiat proiectul.

„PSD Lugoj a respins proiectul PNL de reducere a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021. Măsura ar fi sprijinit atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice, fără discriminare, indiferent de cât de afectate au fost (și vor fi) de pandemie. PSD Lugoj își arată adevărata față și refuză acordarea unui sprijin real și consistent contribuabililor lugojeni. PSD Lugoj preferă să cheltuiască banii lugojenilor pe investiții nefuncționale sau pe chefurile de partid. Așteptăm ca viitorul Consiliu Local să se gândească la lugojeni și nu doar la camarilele de partid.”, a afirmat Buciu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/