Fanfară și salve de tun, la deschiderea Parcului Crăciunului de la Muzeul Satului din Timișoara

carousel g486fee234 1280

Primul Parc de Crăciun din vestul țării se deschide sâmbătă, în 4 decembrie, la Muzeul Satului Bănățean. După prânz, de la ora 14.00, familiile sunt așteptate la activități culturale, promenadă și mișcare în aer liber, iar seara, startul distracției se dă după ora 17.30, când pe scenă vor urca mai mulți artiști pop.

Lansarea oficială a Parcului Crăciunului va avea loc la ora 17.00, cu fanfară și salve de tun, completată pe parcursul serii de un show de lasere și de recitalul Andrei.

Programul artistic al Parcului Crăciunului cuprinde concerte pop cu artiști consacrați, folclor și călușari, colinde și party-uri cu DJ, împărțite pe zile și zone diferite. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de două spectacole de lasere, de photo cornere și expoziții foto outdoor.

Gurmanzii se vor simți și ei atrași  de zona de Food Court, iar în fiecare duminică, va avea loc câte o demonstrație culinară legată de sacrificarea porcului și pregătirea preparatelor tradiționale pentru sărbătoarea de Ignat, cu degustare gratuită. Tot duminica, în cadrul  atelierului de preparat pâine la cuptorul tradițional al muzeului, participanții vor putea simți gustul și mirosul uneia dintre cele mai bune rețete din cunoscuta localitate turistică Margina, județul Timiș.

„Programul Parcului Crăciunului este unul echilibrat, cu momente artistice pentru toate gusturile și toate vârstele, în weekend-urile viitoare, pe scena de la Muzeul Satului urmând să concerteze nume sonore ale showbiz-ului precum Delia sau Adda.”, au transmis organizatorii.

Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde. Parcul Crăciunului va fi deschis de marți până duminică, între orele 11.00–21.00, în perioada 4-23 decembrie 2021, mai puțin în zilele de luni. Aleea comercianților așteaptă amatorii de cumpărături de la ora 17.00 în timpul săptămânii și de la ora 15.00, sâmbăta și duminica. Patinoarul, caruselul, trenulețul și mașinuțele tamponabile vor fi gratuite și accesibile de marți până duminică, între orele 11.00–21.00. Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe www.parculcraciunului.ro.