Falsul homosexual care l-a sedus pe starețul Mănăstirii „Teiuș” a făcut victime până la vârful BOR!

preoti santajati

Iustinian Tibil, arhimandritul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” – Teiuș, de la Caransebeș, este doar una dintre victimele escrocului sentimental! Mulți alți slujitori ai Domnului s-au lăsat ispitiți, dar, probabil, cei mai mulți au plătit prețul tăcerii!

Daniel Olteanu, un obișnuit al pușcăriei, unde a stat după ce a comis o tâlhărie, a fost condamnat pentru șantajarea starețului Tibil, dar și a unui preot dintr-un sat din județul Teleorman. I-a ademenit pe Facebook, le-a sucit mințile și i-a băgat într-un schimb de mesaje și fotografii cu tentă homosexuală. În cazul arhimandritului de la Caransebeș, relația online a fost pur și simplu de domeniul filmelor XXX. Preotul din Teleorman a negat veridicitatea mesajelor, acesta reclamând procurorilor că a fost victima unui șantaj pe care l-a acceptat în primă fază deoarece îi era teamă că nu va putea proba că dialogul a fost fabricat. Organele de cercetare penală au probat șantajul, fiind mai puțin relevant dacă mesajele erau autentice sau nu. Iustinian Tibil a admis în schimb că s-a lăsat ademenit și că mesajele cu care Olteanu voia să-l șantajeze sunt cât se poate de reale. Escrocul sentimental a vorbit însă nu doar despre doi oameni ai bisericii pe care i-a sedus, ci despre mult mai mulți, despre ușurința cu care i-a atras în capcană. Iar procurorii îi confirmă dezvăluirile!

„În perioada 2018 – 2019, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, inculpatul Daniel Olteanu se împrietenea cu victimele, persoane cu diferite funcții și calități în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, după care conversa cu acestea, provocându-le să discute subiecte cu tentă homosexuală. Ulterior le amenința cu darea în vileag a unor convorbiri, reale sau imaginare, cu scopul obținerii anumitor sume de bani. Inculpatul obișnuia să creeze conturi pe rețeaua de socializare Facebook, folosind identități false, atât nume, cât și fotografii care nu îi aparțineau, descărcate de pe Internet, după care trimitea cereri și se împrietenea cu diverși bărbați, care aveau postate imagini în haine preoțești!”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Roșiorii de Vede.

Pe numele lui Olteanu au fost înregistrate doar două plângeri penale pentru șantaj. Nu e exclus ca numărul victimelor escrocului să fie mai mare, așa cum se lăuda acesta, dar prețul tăcerii să fi fost plătit înainte ca fanteziile slujitorilor în sutană să fie devoalate.