FACTURI PENALE. Primarul Nelu Popa: Pentru fântâna cinetică din Reşiţa ni s-au facturat 2 milioane de litri de apă lunar!

Primarul Reşiţei, Nelu Popa, a rămas perplex când a văzut facturile emise de Aquacaraş pentru apa consumată de fântâna cinetică din centrul municipiului.

CSM Reşiţa pregăteşte ultimul meci de campionat, care s-ar putea încheia cu promovarea în liga secundă. E nevoie şi de ceva (mai mult) noroc, o victorie a roş-negrilor nefiind suficientă, ar trebui şi ca Ripensia Timişoara să se încurce pe Bega cu echipa din Târgu Jiu. Dar şansele, oricât de mici ar fi, există, aşa că preşedintele clubului reşiţean, Viorel Lolea, şi apropiaţii săi vor să fie pregătiţi din toate punctele de vedere în caz de reuşită.

În urmă cu exact 20 de ani, CSM Reşiţa reuşea de asemenea promovarea, dar în prima ligă, după un meci decisiv jucat în ultima etapă la Craiova. Echipa antrenată de Viki Roşca şi Mircea Chivu, condusă în teren Leo Doană şi avându-l între buturi pe Gheorghe Popa, ambii aflaţi acum în staful tehnic al echipei, era întâmpinată la revenirea acasă de mii de reşiţeni ieşiţi în stradă. Punctul culminant al bucuriei generale a fost baia făcută de jucători, alături de suporteri, în fântâna (cinetică) din centrul oraşului. Aici ar vrea şi Lolea and comp., ni se şopteşte, să serbeze acum promovarea, de va fi să fie.

1000x200 dacus 02

Pentru primarul Nelu Popa, fântâna cinetică din Centrul Civic nu este doar o operă a sculptorului Constantin Lucaci. Este o lucrare emblematică a Reşiţei, pe care edilul şi-a propus să o pună şi mai mult în valoare. Înainte de a începe recondiţionarea şi igienizarea acesteia, Nelu Popa a vrut să ştie câtă apă este folosită când fântâna-i în funcţiune. Specialiştii din primărie au dat din colţ în colţ, nimeni nu a ştiut să spună cantitatea de apă. S-a ajuns astfel la verificarea facturilor emise de Aquacaraş. Şi s-a constatat că, pentru apa – aflată în circuit închis, deci recirculabilă! – din fântâna cinetică, Primăria Reşiţa a plătit ani la rând şi plăteşte şi acum, aflăm de la primarul Nelu Popa, contravaloarea a 1.800, 1.900, chiar 2.000 de tone lunar! Deci două milioane de litri de apă pe lună! S-au găsit chiar facturi cu 700 de tone de apă care, cică, ar fi fost consumate în lunile de iarnă! 700 de tone de apă facturate într-o lună în care fântâna cinetică ar fi funcţionat, vezi Doamne, la temperaturi negative, deci cu… gheaţă recirculabilă! Iarna, atunci când nimeni nu a văzut fântâna cinetică în mişcare…

Despre toate aceste anomalii, dar şi despre altele, primarul Nelu Popa ar intenţiona să vorbească azi într-o conferinţă de presă. Noi ne-am făcut datoria de a vă informa pe scurt la prima oră, mai ales că pentru clubul condus de Viorel Lolea orice noutate privind fântâna cinetică poate fi de mare ajutor, în perspectiva evenimentului fotbalistic de la sfârşitul acestei săptămâni.

publicitate si promovare online banner maxagro