O sumedenie de investiții sau locații turistice nu sunt, de fapt, accesibile turiștilor deoarece ele nu sunt corect semnalizate pe traseele rutiere din județ, astfel ca oamenii să afle din timp și corect de ele, ca să le și poată vizita!
„Abia noi, care suntem din Caraș-Severin și știm locurile, reușim să nu ratăm drumul acesta, Văliug-Slatina Timiș, dar eu mă întreb: turiștii care vin din București ori din altă parte ca să ajungă pe Semenic cum află de acest drum? Caransebeșul este anunțat pe Drumul European 70 din kilometru în kilometru, dar drumul acesta mai scurt, prin Slatina Timiș, nu are, domnule, nici măcar un indicator! Păi atunci la ce l-am mai făcut, că turiștii tot prin Caransebeș vin pe Semenic”, spunea colonelul în rezervă Dumitru Micu, reprezentantul patronatelor în Comisia de Dialog Social.
Întrebarea este cât se poate de logică și a fost pusă tocmai pentru că la discuție era prezent și Horațiu Simion, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, cea care administrează DE 70 și care ar trebui să monteze astfel de indicatoare. Cu toate acestea, răspunsul nu a fost dat. Prefectul Florența Albu a insistat ca subiectul să fie discutat după prezentarea situației drumurilor județene, „Transalpina Banatului” fiind drum județean, problema apărând la drumul european cu care este legat și de unde nu există nicio presemnalizare că urmează drumul acesta mai scurt spre Semenic. Însă, după prezentarea situației drumurilor județene, subiectul a fost uitat.
Nu este singura anomalie de genul acesta. Prima vizită făcută de ministrul USL al Turismului, Maria Grapini, în Băile Herculane avea ca punct forte forţarea CNADNR ca, pe acelaşi Drum European 70, să presemnalizeze apropierea staţiunii Băile Herculane, căci, în drumul lor spre Caransebeş ori Timişoara, mulţi turişti care nu cunoşteau zona ratau intrarea în staţiune. Aceeaşi problemă a apărut și câţiva ani mai târziu cu presemnalizarea Cascadei Bigăr, care la fel era inexistentă pe reţeaua rutieră din judeţ.
Problema nu este, însă, la DRDP, căci acolo lucrează specialişti în drumuri, nu în turism. Ea ţine chiar de forurile judeţene, care trebuie să anunţe DRDP când se impune semnalizarea unor asemenea obiective turistice, că nici drumarii nu visează noaptea pe unde să pună indicatoare rutiere de informare ziua…