FABULOS. O geantă plină cu bani, în Consiliul Local Reşița! Pentru construirea unui supermarket!

Un denunţ făcut procurorilor de către un reşiţean demască modul în care au fost abordaţi consilierii locali din Reşiţa pentru avizarea construcţiei unui supermarket în oraş: cu geanta cu bani!

Omul scrie negru pe alb că, atunci când în Consiliul Local Reşiţa era pe ordinea de zi emiterea autorizaţiei pentru construcţia unui supermarket „toţi angajaţii societăţilor controlate de omul de afaceri au fost trimişi în faţa Primăriei sau chiar în sala de Consiliu Local” pentru a-i influenţa pe consilierii locali în aprobarea deciziei. Dar, spune denunţătorul, nu s-au mulţumit doar cu atât. Acesta mai precizează că omul de afaceri respectiv i-ar fi spus unui om de încredere de-al său: „Ia geanta aceea şi du-te cu ea la Consiliu”. Ceea ce nu face decât să confirme zvonurile care circulau deja de multă vreme, cum că, pentru un vot favorabil ridicării supermarketului, în vechiul mandat, s-ar fi împărțit o geantă plină cu bani.

La dosar este şi stenograma unei convorbiri telefonice din 28 ianuarie 2013, în care fostul viceprimar, Sorin Simescu, îl sună pe omul de afaceri pentru a-l ruga să-i permită să facă un „trafic de influenţă” faţă de Bimbo, un fost bişniţar ajuns consilier local şi controlat de către omul de afaceri. „Ai putea să te întâlneşti cu Florin al meu, cu Nedelea de la Patrimoniu, că tot ţi-am zis de el? Şi mâine e şedinţă de consiliu, pot să mă întâlnesc în seara asta cu Bimbo, să-i spun ceva sau…?”, întreabă Simescu. La care omul de afaceri contactat telefonic îi răspunde sec: „Da, da”.

leader board 728 x 90 px

Cel puțin deocamdată, denunțul făcut nu a condus la deschiderea vreunui dosar cu privire la modul în care s-ar fi obținut permisiunea consilierilor locali pentru ridicarea supermarketului.