FABULOS. Investiție de 120 de milioane de euro într-o fabrică din Banat!

Furnizorul de produse medicale B. Braun investește 120 de milioane de euro în realizarea proiectului Compass, lângă Timișoara, care va cuprinde o nouă fabrică de soluții perfuzabile, precum și mai multe centre!

Proiectul Compass va fi realizat în localitatea Sânandrei și reprezintă cea mai mare investiție greenfield din România a grupului B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori de produse medicale la nivel mondial. Lucrările au început în această primăvară, iar proiectul Compass va cuprinde un centru regional de distribuție, un centru de cercetare-dezvoltare și servicii științifice, un centru administrativ și o nouă fabrică de soluții perfuzabile.

“Motivele pentru care am decis să extindem operațiunile noastre din județul Timiș cu o nouă investiție sunt personalul calificat și bine instruit, proximitatea unui centru universitar de top și infrastructura dezvoltată care permite accesul facil pe piețele din Europa de sud-est. Odată cu finalizarea acestei noi investiții, România va deveni un centru strategic și mai puternic pentru B. Braun în această regiune”, a declarat Christian Braun, CEO, B. Braun Regiunea Europa de Sud-Est, citat de Mediafax.

Investiția totală este de 120 de milioane de euro și va genera peste 250 de noi locuri de muncă. Reprezentanții companiei estimează că fabrica de producție realizată lângă Timișoara va fi funcțională în luna august 2021. B. Braun are în plan ca până în anul 2020 să aibă vânzări de 75 de milioane de euro, să creeze 1.000 de locuri de muncă, iar produsele exportate să ajungă în mai mult de 14 țări.