FABULOS. Aquaparc de 4,5 milioane de euro la Băile Herculane! Cu alte zece, Afrodita și Diana au fost transformate în bijuterii!

Procurorii DIICOT încă îi anchetează pe Iosif Armaș și ceilalți membri ai grupului infracțional acuzați că au devalizat milenara stațiune de pe Valea Cernei. În tot acest timp, investitorul care a făcut din ruinele Afrodita și Diana două hoteluri moderne, la standarde foarte ridicate, e gata să construiască și un aquaparc, pentru ca turismul la Herculane să nu mai fie unul sezonier, iar stațiunea să se trezească din amorțeala atâtor ani de nepăsare.

Familia Băzăvan a investit mai mult de zece milioane de euro în cele două hoteluri situate undeva deasupra Parcului Vicol. Afrodita și Diana nu mai sunt astăzi doar două hoteluri cu baze de tratament, ci adevărate oaze de răsfăț și relaxare. Ambele oferă condiții foarte bune, motiv pentru care se bucură de un grad de ocupare foarte ridicat. Investitorii craioveni par să se fi convins de potențialul stațiunii, să fi găsit rețeta perfectă pentru un business de succes în turismul balnear românesc și sunt gata să investească alte sume fabuloase.

În primul rând, frații Marius și Florin Băzăvan au în lucru, într-o stare destul de avansată, un proiect de aproape 5 milioane de euro. Aceștia doresc să construiască, la intrarea în stațiune, un parc acvatic, un adevărat centru SPA pentru relaxare, dar și cu zone generoase pentru distracție. Aquaparcul ar urma să se întindă pe 3,5 hectare și, cel mai probabil, va reprezenta o importantă gură de oxigen pentru stațiune. Până acum le-a ieșit cam totul fraților Băzăvan la Herculane, astfel că, dacă nu se va găsi cineva care să împiedice realizarea acestui proiect, cum ne-am cam obișnuit în Caraș-Severin, atunci în scurt timp stațiune se poate aglomera ca pe vremuri.

Pe de altă parte, proprietarii hotelurilor Afrodita și Diana nu ar spune nu achiziționării și altor unități de cazare din stațiune. În paragină mai sunt destule, dar cele mai multe dintre ele se află sub sechestru sau în litigii. Odată ce se ivește momentul potrivit însă, există șanse să fie salvate. Așa cum ar putea fi cazul Hotelului Decebal, cumpărat recent de la Fisc de un dezvoltator imobiliar, care a anunțat că în primăvara anului viitor ar putea fi redat deja circuitului turistic. Termenul pare fantezist, dar la Herculane s-au văzut destule minuni.