Expoziție caritabilă, la Timișoara. Banii strânși ajung la copiii vulnerabili din județ

stiri din cultura reverie pe un fir de drum expozitie anca seger
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Timișorenii sunt invitați să cumpere lucrări de artă semnate de artista Anca Seger, care vor fi expuse la Timișoara. Banii vor fi direcționați către acțiuni menite să reducă abandonul școlar în Timiș. 

Anca Seger s-a născut în România, a trăit ultimii 30 de ani în New York și a revenit temporar în Timișoara, într-o călătorie de întoarcere la origini. Artista lucrează în acrylic, pastel gras și tehnică mixtă. Picturile sale reflectă existența într-un spațiu nedelimitat de frontiere sau de apartenența la o anumită cultură, al experienţei general umane, izvorât din subconștientul universal şi colectiv. Expozițiile sale anterioare, organizate în Rochester, New York, au avut ca scop sprijinirea iniţiativelor locale de protecţie a mediului, drepturile femeilor și echitate socială.

Expoziția de pictură „Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere” a artistei Anca Seger va avea vernisajul  vineri, 12 iulie, de la ora 18, la Centrul de Proiecte din Timișoara (str. Vasile Alecsandri 1). Va putea fi vizitată gratuit până în 22 iulie, după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 12-18 și joi între 13-19.

Banii obţinuţi din vânzarea lucrărilor vor fi direcţionaţi, sub formă de donaţie, către programul „FACEM – o comunitate pentru educație”, prin care Fundația Comunitară Timișoara și partenerii săi își propun să prevină și să reducă abandonul școlar și să facă școala mai prietenoasă pentru elevi, profesori şi părinți.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

„La Fundația Comunitară Timișoara credem în puterea oamenilor de a găsi soluții, de a găsi resurse și de a se implica în problemele comunității. Această expoziție filantropică este dovada că fiecare dintre noi putem găsi o modalitate prin care să ne implicăm în rezolvarea problemelor din jurul nostru. Fiecare dintre noi putem să dăruim din talentul nostru, din resursele noastre, din timpul nostru pentru o cauză în care credem”, a declarat Daniela Chesaru, directoarea executivă a Fundaţiei Comunitare Timişoara.

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. În 8 ani de activitate, a adunat fonduri de la companii și donatori individuali și a finanțat peste 350 de proiecte din Timișoara și regiune, cu peste 9.300.000 lei.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/