Expoziție care pune în evidență Conacul Mocioni din Foeni, în Islanda

expozitie conacul mocioni, judetul timis (1)
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni, anunță finalizarea rezidențelor artistice și organizarea unei expoziții-eveniment în capitala Islandei.

Operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului vor fi expuse la Galeria SÍM din Rejkiavik.  Expoziția „Heritage of the past-Future of the Community” va prezenta lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală realizate de artiștii români Sorin Scurtulescu, Saint Machine, Ana-Maria Szollosi, Andrada Damianovskaia și Corina Nani, alături de Sara Björg și Rebekka Ashley, care reprezintă Islanda. Vernisajul expoziției curatoriată de Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir va avea loc în 9 martie, iar operele vor putea fi admirate de public până în 21 martie.

expozitie conacul mocioni, judetul timis (2)

„Odată reabilitat, Conacul Mocioni va fi mai mult decât un muzeu educativ pentru vizitatori, deoarece intenționăm să amenajăm un spațiu dedicat artiștilor contemporani.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

La sfârșitul lunii martie, expoziția din Reykjavík va ajunge și în Timișoara. Va fi expusă în foaierul Palatului Administrativ din Timișoara.

expozitie conacul mocioni, judetul timis (3)

Organizarea rezidențelor artistice și a expoziției itinerante fac parte din activitățile de revitalizare a Conacului Mocioni prin intermediul proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”. Finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, proiectul este implementat de Consiliul Județean Timiș, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda, în calitate de parteneri.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/