Explozie în domeniul imobiliar? Pronosticurile anului 2021 pentru cel mai ofertant segment

Punct și de la capăt. Începutul lui 2021 este despre provocare, încredere și curaj. Tragem linie și privim spre viitor. Ce rezervă noul an în domeniul imobiliar? Ce tendințe putem observa?

Mai ceva decât un carusel poate fi creionat anul ce tocmai s-a încheiat. O întreagă paletă de surprize, nu foarte plăcute, ce-i drept, mai ales în segmentul sanitar care a răsturnat în doar câteva luni, lumea cu susul în jos. Unde mai pui incertitudinea zilei de mâine care s-a așternut brusc ca o ceață densă peste toate planurile noastre de viitor. Unii au fost puternici, au rezistat, s-au reinventat, alții au început să pună banii la saltea, iar alții au fost curajoși și au început să investească #inspirat. Au spus: punct și de la capăt. Un nou an, noi provocări și curse de terminat.

Una dintre surprize a venit tocmai din domeniul imobiliar, o zonă pe care mulți au considerat-o moartă și asta pentru că nimeni nu mai credea în investiții pe termen lung. Totuși, oamenii, chiar și în perioadă de criză, vor altceva. Își doresc înainte de toate, confort, independență și rafinament, aruncând astfel toate cărțile în joc.

Putem fi optimiști în ceea ce privește evoluția pieței imobiliare în 2021?

Dacă ne raportăm la cifre, la cerere și ofertă, atunci fără nicio reținere putem spune clar și răspicat: DA! Piața imobiliară a prins aripi și a zburat spre culmi. Evident, susținută de oamenii curajoși care au ales calitate și confort în detrimentul economiilor. Referindu-ne la întreaga piață, una dintre principalele tendințe care s-au desprins la nivelul acesteia este creșterea cererii cu aproximativ 30% față de perioada anterioară pandemiei.
Faptul că această cerere a crescut nu înseamnă că oamenii dintr-o dată își permit să cumpere imobile sau sunt mai bogați, ci că și-au dat seama că este important să investească mai mult în calitatea vieții lor, să cumpere un apartament nou cu o poziționare mai bună, dar să aibă parte de confort și de suprafață.

“Bate fierul cât e cald!”

Ansamblul rezidențial City Center din Reșița, pune la dispoziția clienților întreg acest pachet de lux de care se pot bucura chiar în centrul orașului, aproape de tot ce au nevoie. Cei de la City Center pun accent pe calitate și confortul de a te simți acasă. „Unii cumpărători așteaptă să scadă piața, dar realitatea arată că pe termen lung, preturile apartamentelor cresc. Dacă îți cauți o locuință și ai găsit ceva pe placul tău, iar banca te finanțează, cumpără. Dacă prețurile vor scădea și va fi o problemă în piață, va fi o problemă la nivel economic general. Asta înseamnă că toți vom trece printr-o recesiune și chiar dacă preturile sunt jos, puterea de cumpărare e și ea scăzută, prin urmare nici tu nu îți vei mai permite să cumperi.”, explică specialiștii imobiliari de la City Center, cei pe care îi poți consulta de luni până vineri, fie la sediul acestora, situat pe  Strada I. L. Caragiale, nr. 16, etaj 3, sau telefonic la numărul: 0739 39 50 30.