Există constructor! Lucrările din centrul Lugojului ar putea începe anul acesta

centru lugoj in reparatii

Lucrările efective de reabilitare și modernizare a centrului municipiului Lugoj, de la Ceasul Electric până la fosta cofetărie Liliacul, ar putea fi începute până la sfârșitul acestui an.

Asta după ce proiectul a fost scos la licitație și s-a primit o ofertă din partea unei asocieri de trei firme, astfel că investiția se află în faza de atribuire. Toate cele trei firme au sediul în municipiul Lugoj, iar liderul asocierii este Ebens Blue Bau. Celelalte două societăți sunt Beni Electrologus și Construct Pylon. „Etapa de depunere a ofertelor s-a încheiat. Patru societăți au solicitat informații, însă a fost depusă o singură ofertă concretă, care aparține unei asociații formate din trei firme. Astfel, conform procedurilor și conform legislației, urmează etapa de evaluare a ofertei. Termenul maxim de desemnare a societății câștigătoare este de o lună de zile, dar sperăm să finalizăm evaluarea înainte de cele 30 de zile.”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

Trei ani de așteptare

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Lucrările de refacere a centrului au demarat înaintea alegerilor din 2020, de către fosta administrație. Perimetrul a fost spart și așa a rămas mult timp, până când s-a reușit refacerea rețelelor de apă, canal, gaz, electricitate și internet. Așa că, dacă există un constructor, poate începe și treaba. Termenul de finalizare a investiției este de trei luni. Lucrările vizează construirea a două trotuare destinate pietonilor. Pe lângă acestea, o alee va fi deschisă circulației auto doar pentru aprovizionare și situații de urgență. Suprafața va fi pavată cu lespezi de piatră naturală, conferind centrului un aspect estetic plăcut și durabilitate în timp. De asemenea, proiectul prevede instalarea de mobilier urban, precum bănci, coșuri de gunoi, cișmele și jardiniere, pentru a completa zona și a o face mai atractivă pentru locuitori și vizitatori. Proiectul de refacere a fost evaluat la circa un milion de euro.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/