Există bani pentru extinderea rețelei de gaz în Caraș-Severin! Ion Chisăliţă: „I-a pus la dispoziție Uniunea Europeană”

Deși contracandidații PNL înscriși în lupta pentru Parlamentul României plasează proiectul introducerii gazelor naturale în toate locuințele cărășenilor sub umbrela promisiunilor electorale și nimic mai mult, Ion Chisăliță, fost primar al orașului Moldova Nouă și aspirant la un fotoliu în Camera Deputaților, atrage atenția că o astfel de investiție este cât se poate de realizabilă, mai ales în contextul în care există fonduri prevăzute pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv.

„Eu cred în obiectivele prevăzute în programul de guvernare, cu atât mai mult cred în acest proiect al gazului pentru Caraș-Severin, problematica fiind discutată deja cu factorii de cea mai importantă decizie. Vorbim aici despre două magistrale care, până la urmă, închid inelul: cea care vine de la Orșova pe culoarul Timiș-Cerna și cea care vine pe Valea Almăjului la Moldova Nouă și închide inelul la Orșova. Cred pentru că bani sunt, întrucât i-a pus la dispoziție Uniunea Europeană, cea care permite acest lucru, mai exact folosirea sumelor respective pentru magistralele de gaz metan. Din acest punct de vedere ni se aduce spre traistă ce trebuie. Rămâne ca noi să le și antamăm prin proiecte bine făcute, justificate și pe oportunități care să convingă și Uniunea Europeană că, prin această mișcare, ridicăm confortul populației, căci este o investiție care nu e de neglijat și vizavi de forța de muncă, de confortul forței de muncă, de taxele și impozitele pe care statul le ia din aceste investiții pentru o altă dezvoltare”, a explicat politicianul liberal.

Mai mult decât atât, datorită pregătirii profesionale (inginer silvic, doctor în științe, conferențiar universitar la Facultatea de Horticultură și Silvicultură din cadrul USAMVBT), Ion Chisăliță a mai spus că implementarea proiectului gazului va contribui în mod indubitabil și la soluționarea problemelor de mediu prin renunțarea la tăierile masive și redirecționarea lemnului spre sectorul construcțiilor:

„Dezvoltarea rețelelor de gaz metan, a magistralelor, rezolvă și o problemă de protecție a mediului. Lemnul salvează omenirea pentru că stochează pe pământ bioxidul de carbon. Studiile spun că, dacă pe planetă consumul de lemn ar crește cu 20% în construcții, înlocuind betonul, oțelul etc., în 20 de ani echilibrăm cel mai mare pericol al omenirii: acest efect de seră”.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/