Exerciții de zbor cu elicopter MAI, în zona Caransebeșului

Pe cerul Caransebeșului este zumzet din nou. De câteva zile, reprezentanții Unității Speciale de Aviație efectuează zboruri pe Aeroportul Caransebeș cu elicopterul din dotare.

Exercițiile se desfășoară în baza unui program de zbor stabilit de Ministerul Afacerilor Interne pentru frontiere mai sigure, intervenții rapide în caz de catastrofe naturale sau accidente rutiere. Convocarea pentru două săptămâni de zbor este pentru mai mulți piloți din țară, pregătirea fiind una eficientă pe aeroportul din Caransebeș, susțin surse din cadrul Unității Speciale de Aviație.

 Pentru înființarea Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș, consiliul local și primăria au aprobat trecerea din domeniul privat al urbei în domeniul public a unei suprafețe de 3000 de mp, în vederea transferării terenului către Consiliul Județean Caraș-Severin.

La rândul său, administrația județeană a acordat la pachet Ministerului Afacerilor Interne parte din terenul și spațiile de la Aeroportul Caransebeș necesare pentru desfășurarea activității Unității Speciale de Aviație. De la bugetul local au fost susținute toate lucrările pentru reabilitarea unui hangar și a clădirii de birouri în care-și desfășoară activitatea angajații M.A.I.

„Este un demers care va salva vieți, un moment de responsabilitate, dar și de împlinire pentru Caransebeș”, ne-a declarat primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, la inaugurarea bazei de aviație, în urmă cu doi ani de zile.