FOTO. Exemplar unic în România la ZOO Reșița. Urmează parc de aventură!

Reprezentanții administrației publice locale au început lucrările de amenajare la parcul zoologic, imediat ce vremea a permis-o. Pe lângă exemplarele nou achiziționate și lucrările de întreținere, în aceste zile se bate palma pentru amenajarea unui parc de aventură.

Autoritățile locale spun că vor să dea mai multă viață Grădinii Zoologice din Reșița și tocmai din acest motiv s-au pus pe treabă încă de la începutul anului 2015. Mai multe animale au fost aduse la Zoo, astfel că în prezent sunt 320 de exemplare din 43 de specii. Măgarul alb de Baroc, spre exemplu, este unic în România la ora actuală. Acesta poate fi admirat doar la Reșița. „De 3 zile ne mândrim cu acest exemplar. Nu necesită îngrijiri speciale, este special prin culoarea lui, prin ochii albaștri. În luna februarie s-au amenajat și țarcurile animalelor periculoase de pe raza grădinii zoologice, astfel că acum au mai mult spațiu și se simt mult mai bine, a declarat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice Reșița. În plus față de exemplarul unic în țară, administratorul ZOO mai intenționează să aducă la Reșița și ponei pitici.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648971817163″]

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe lângă diversitatea animalelor, administrația locală pregătește înființarea unui parc de aventură. „Așteptăm un răspuns acum de la niște parteneri pentru crearea unui parc de aventură, sportiv, pentru că se pretează aici. În parcul zoologic merită să fie puncte de atracție pentru reșițeni și pentru turiștii care tranzitează și vizitează Reșița, a spus edilul-șef Mihai Stepanescu, care s-a deplasat astăzi la fața locului, să prezinte lucrările noi care s-au făcut la parc.

De altfel, în acest an, investițiile vor continua cu bani puțini, asigură reprezentanții Primăriei, pentru că se vor face în regie proprie. „Am alocat suma de 50.000 de lei pentru locuri de joacă și pentru mobilier urban pe perimetrul Grădinii Zoologice”, a declarat Ionuț Brabete, director Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Reșița.

Anul trecut, cheltuielile aferente alimentației și întreținerii parcului, fără salarii, au fost de 54.000 de lei, iar pentru anul 2015, suma bugetată se ridică la 55.000 de lei.

banner 970 x 250