EXCLUSIV. Torma, achitat de procurori! AEP a făcut dispărute „dovezile” fraudării alegerilor de la Moldova Nouă!

torma adrian

Fraudele și încălcarea dispozițiilor legale reținute de Autoritatea Electorală Permanentă la alegerile locale de la Moldova Nouă, din 2020, pentru care Adrian Torma și-a pierdut mandatul de primar, au fost infirmate total de organele de cercetare penală!

O ordonanță explozivă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, din 22 martie 2023, redeschide controversele despre modul în care candidatul Alianței PSD – PRO România a pierdut fotoliul de primar al orașului de pe malul Dunării, în ciuda faptului că la scrutinul din septembrie 2020 obținuse cele mai multe voturi. Autoritatea Electorală Permanentă a admis, ulterior numărării buletinelor de vot, o contestație formulată de PNL Caraș-Severin și, pe motiv de fraudă electorală, a dispus anularea candidaturii lui Adrian Torma și reluarea alegerilor, fără ca acesta să mai aibă voie să participe la scrutin. Hotărârea respectivă a fost confirmată definitiv și de instanța de judecată, deși pe aceeași temă există o succesiune de sentințe care se bat cap în cap.

Rămas fără mandatul de primar, Torma s-a văzut obligat să dea explicații și procurorilor. Alături de el, președintele Pro România Moldova Nouă, Toni Novăcescu, precum și toți membrii Biroului Electoral de Circumscripție nr.6 Moldova Nouă. Asta după ce Iuliu Damian, cetățeanul din oraș de la care a izbucnit scandalul electoral, a formulat către DNA Timișoara o plângere penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, nerespectarea hotărârilor judecătorești și falsificarea documentelor și evidențelor electorale. Procurorii anticorupție au început imediat urmărirea penală, dar au concluzionat că nimeni nu se face vinovat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Nici Adrian Torma, nici vreunul dintre membrii Biroului Electoral de la Moldova Nouă.

Pentru că toate celelalte infracțiuni reclamate de cetățeanul Damian nu erau în sfera lor de competență, procurorii DNA au disjuns și declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Nu numai că niciuna dintre acuzații n-a avut vreun fundament, dar procurorul de caz vorbește în Ordonanța de clasare pentru toate infracțiunile sesizate despre „considerații ce țin de domeniul ridicolului și nonsensului juridic. Cu alte cuvinte, nici Adrian Torma, nici membrii biroului electoral local nu au săvârșit vreo infracțiune, nu s-a constituit nimeni în niciun grup infracțional organizat. Și totuși, social-democratul și-a pierdut mandatul de primar pe motiv de fraudă. O fraudă constatată de Autoritatea Electorală Permanentă, dar care, atenție, nu poate fi dovedită de nimeni altcineva!

gif card de energie dacus 1000x100

Procurorul de caz a investigat o posibilă fraudă la alegerile din 27 septembrie 2020, de la Moldova Nouă, dar… surpriză de proporții: „Privitor la expunerea argumentelor privind fraudarea scrutinului din 27.09.2022 conform celor ce reies din Hotărârea Nr.142 a BEC au fost solicitate documente de la AEP prin a căror verificare să poată fi cercetată o asemenea ipoteză, însă din considerente legale invocate de AEP a rezultat că date complete pentru verificarea unei eventuale fraude electorale nu pot fi puse la dispoziție din considerentul că, potrivit HG 947/2004, nu se păstrează pe o durată mai mare de 3 luni de la data declarării ca legal constituit a Consiliului Județean, termen ce s-a împlinit în urmă cu foarte mult timp, anterior înregistrării prezentului dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.” Dovezile „fraudei”, așadar, nu mai există!

Mai multe despre clasarea Dosarului „Fraudă la alegeri”, mâine, pe expressdebanat.ro!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/