EXCLUSIV. Studentul cu două facultăți și două masterate, mândria Universității „Eftimie Murgu”, internat la psihiatrie!

„Uitați cui ați dat diplome!”, le-au strigat anchetatorii profesorilor de la „Eftimie Murgu” în timpul audierilor, arătând spre Alexe Ilici, care a reușit performanța de a termina două facultăți și două masterate la universitatea din Reșița.

Cele patru diplome obținute de studentul din Coronini sunt cea mai bună dovadă că la universitatea reșițeană nu se poate vorbi de cazuri izolate de corupție, ci mai degrabă de un adevărat fenomen infracțional. Absolvent a două facultăți și două masterate, Alexe Ilici a fost evaluat de zeci de profesori, de la programe de studii diferite. S-a ridicat la nivelul rigorilor fiecăruia dintre ei. Procurorii anticorupție l-au cunoscut și ei pe studentul care reprezintă o adevărată mândrie pentru „Eftimie Murgu” și și-au pus mâinile în cap.

În rechizitoriu, despre Alexe Ilici s-a reținut că: „în calitate de masterand în anul II la Facultatea de Științe Sociale, Profilul Managementul Instituțiilor Publice/MIP, specializarea Științe Administrative, a oferit în cursul lunii martie 2015 unui cadru didactic suma de 300 de euro, urmare a unei pretinderi din data de 06.01.2015, pentru ca acesta să-i procure o lucrare de disertație în format digital, asigurându-l totodată că, în calitatea sa de cadru didactic evaluator, își va trafica influența pe lângă ceilalți membri ai comisiei de examinare,  dar și pentru asigurarea promovării la examenele de an prin furnizarea subiectelor examenului de la disciplina Sociologia conducerii, derulat în 08.01.2015, fapt ce s-a şi întâmplat, masterandul fiind promovat la examenele la care a fost evaluator profesorul respectiv și promovând și examenul de disertație”. Acesta va răspunde în fața legii pentru dare de mită și cumpărare de influență, dar nu se știe cu exactitate când va fi posibilă audierea sa.

La cel mai recent termen de judecată, ocazie cu care profesorii inculpați și-au recunoscut vinovățiile, instanța a luat act de faptul că Alexe Ilici este internat în Spitalul de Psihiatrie Gătaia! Din acte ar rezulta că suferă de tulburări de comportament. Instanța va solicita spitalului din Gătaia câteva răspunsuri cu privire la situația medicală a studentului inculpat. În cauză s-a cerut și efectuarea unei expertize psihiatrice!