EXCLUSIV: Profit de 500 de milioane de lei din cannabis!

Daniel Purea, fratele poliţistului de frontieră Florin Purea, se laudă în faţa colegilor de suferinţă din arest cu sumele uriaşe pe care le câştiga din traficul de droguri.

Traficantul care se folosea de mai mulţi tineri pentru a distribui droguri de risc şi mare risc în Moldova Nouă şi localităţile învecinate câştiga bani frumoşi din drogurile pe care le aducea din Serbia sau le recolta din propriile culturi din jurul casei. Vasile Solomon, zis „Fredi”, unul dintre inculpaţii din această cauză, a vorbit procurorilor despre profitul uriaş pe care liderul grupului infracţional îl realiza săptămânal. „De pe urma efectuării tranzacţiilor cu droguri cunosc faptul că, pe săptămână, Dan Purea făcea aproximativ între 2.000 şi 4.000 de lei”, a declarat inculpatul. Din informaţiile adunate de procurorii DIICOT reiese că Purea vindea cantităţi mari de droguri în Serbia. „Dan Purea mi-a propus să-l pun în legătură cu un sârb, întrucât dorea să-i vândă acestuia o cantitate mare de iarbă”, a mărturisit în acest sens unul dintre martori. Acest lucru s-a şi întâmplat, martorul confirmând întâlnirea dintre Purea şi doi cetăţeni sârbi, care a avut loc la Moldova Nouă.

Mai mult decât atât, Dan Purea recunoaşte şi se laudă de unul singur cu banii pe care îi câştiga din traficul de droguri. Interceptat ambiental în arestul IPJ Caraş-Severin, acesta le povesteşte colegilor arestaţi preventiv: „Nu seminţe, muguri… păi, ştii câţi bani îmi aducea… una din aia? Cinci mii… (…) deci cinci mii să dau la en-gross! (…) Atenţie, socoteşte tu! (…) Ia gândeşte-te câta, s-o dai aşa, una din aia face un kil.. (…) Da, exact ca un copac, faci un kil, ăla ca să-l dai tot odată … îl dai cu cinci mii… de euro afară, la sârbi,  (…) îl dai cu 500 de mii gramul… zece grame îs cinci milioane, ascultă aici… deci zece grame îs cinci milioane, o sută de grame sunt cincizeci de milioane, un kil sunt 500 de milioane…”

1000x100 casa brutarului

Cu alte cuvinte, grupul traficanţilor care furniza mare parte din droguri minorilor din Liceul Tehnologic Clisura Dunării şi Şcoala Nr.4 învârtea bani grei şi cine ştie la ce nivel ar fi ajuns dacă nu interveneau cei de la Combaterea Crimei Organizate din Caraş-Severin, care au tot mai mult de lucru în ultima vreme pe linia traficului de droguri.