Șeful de post din Mehadia a fost achitat!

explo 1000x200

La şase ani de la moartea violentă a unui bărbat din Mehadia, instanţa supremă a pronunţat sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul în care a avut calitatea de inculpat şi şeful de post din comună.

Constantin Hora a murit pe patul de spital ca urmare a bătăii mâncate în noaptea de 10 mai 2008. Vecinul victimei, Marius Ursulescu (foto), şi şeful de post Ion Baderca au fost trimişi în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte. Procurorii au arătat că primul dintre ei l-a lovit pe Hora cu piciorul în zona bazinului, dar au reţinut şi cele povestite de mai multe persoane cărora victima le-ar fi relatat ce s-a întâmplat în noaptea aceea. Ion Baderca l-ar fi condus în spatele postului de poliţie şi l-ar fi bătut cu bestialitate. „Te bat până de omor, căci asta e ultima noapte în care mai trăieşti, te omor să nu poţi spune cine te-a bătut”, i-ar fi spus Baderca victimei, aspect reţinut în rechizitoriu. Nimeni nu a văzut însă nimic. Tribunalul Caraş-Severin l-a achitat în consecinţă pe Ion Baderca, în schimb, l-a condamnat pe Marius Ursulescu la opt ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Timişoara a păstrat sentinţa instanţei de fond, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus rejudecarea cauzei.
În cazul poliţistului Baderca nu s-a schimbat nimic, el fiind declarat nevinovat, iar lui Ursulescu pedeapsa i-a fost redusă cu doi ani de magistraţii timişoreni, de la opt, la şase ani de închisoare. S-a ajuns din nou în faţa instanţei supreme, care săptămâna trecută a pronunţat verdictul final. „Ia act de retragerea recursului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara împotriva deciziei penale nr. 114/A din 4 iunie 2013 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală, privind pe inculpaţii Baderca Ion şi Ursulescu Marius. Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatul Ursulescu Marius şi de partea civilă Hora Paraschiva împotriva aceleiaşi decizii”, se arată în încheierea Înaltei Curţi. Ursulescu a fost deja încarcerat, urmând să petreacă şase ani în puşcărie, în timp ce Baderca e liber şi cu cazierul curat.

banner 970 x 250