Plantaţii de cannabis, în spatele casei!

Daniel Purea, dealerul elevilor din Moldova Nouă, se aproviziona din Serbia, dar producea droguri şi din propriile plantaţii!

Fratele poliţistului de frontieră Florin Purea nu se lăuda degeaba cu sutele de milioane de lei pe care le făcea din traficul de droguri. Din declaraţiile şi probele aflate la dosar rezultă că acesta cultiva cannabis în diferite locaţii, o singură plantă aducându-i un câştig de 500 de milioane de lei vechi, după cum spunea chiar el. În momentul descinderilor procurorilor de la Crimă Organizată, în locuinţa s-a au fost găsite cantităţi foarte mici de droguri şi suma de doar 300 de lei. Acest lucru l-a făcut să pozeze într-un consumator oarecare şi nu într-un mare traficant. Aceeaşi idee o sugerează şi Florin Purea, om al legii care ar fi avut obligaţia să ia măsuri faţă de fratele său, atâta vreme cât cunoştea activitatea infracţională a acestuia. Poliţistul de frontieră Florin Purea comentează în schimb articolele din Express de Banat şi îi ironizează pe cei de la DIICOT pentru capturile făcute. Lucrurile ar fi stat cu siguranţă altfel dacă Daniel Purea nu ar fi fost anunţat despre acţiunea celor de la Combaterea Crimei Organizate! Cu câteva minute înainte ca mascaţii să-i bată la uşă, traficantul a primit un apel telefonic de la mama sa, Mariana Purea, prin care i s-a atras atenţia că „au musafiri”. Daniel Purea a avut timp suficient pentru a scăpa de cea mai mare parte a drogurilor înainte să fie reţinut. „Cu privire la cele două plante de cannabis găsite la domiciliul meu arăt faptul că, în urmă cu aproximativ două luni, am comandat de pe Internet seminţe de cannabis. Două le-am cultivat şi îngrijit, iar restul de seminţe au fost găsite la domiciliul meu”, le-a declarat acesta organelor de cercetare penală.

A aruncat drogurile în curtea vecinului!

Procurorii au fost convinşi că Daniel Purea deţinea cantităţi mult mai mari de droguri şi au continuat investigaţiile. Astfel, l-au interceptat ambiental în Arestul IPJ Caraş-Severin, în timp ce povestea colegilor de suferinţă cum a scăpat de droguri. „N-am apucat, că am avut… că-ţi spun,.. am avut o grămadă acasă, am apucat foarte puţin să… pfuai dacă găsea ce-aveam acasă eram mâncat. Că ei au venit la percheziţie cu numărul de casă şi adresă şi pe maşină, şi pe casă, dar ei normal… la vecini nu aveau dreptul să intre … Deci fii atent, pe mine m-a sunat cineva… a apucat să-mi zică vezi doar avem musafiri şi eu mă uitam, frate, la un film, eu n-am dormit toată noaptea şi era… cinci patruzeci când am primit telefonul şi mă uitam la Naşul, ăla tot de mafie. (…) Aud câinele şi atunci tup, tup, tup repede prin vecini pe unde nu aveau voie să se bage. (…) Eu m-am dus peste gard, ai înţeles? … N-am apucat, că erau destul… da’ ce-a fost important s-a dus.  La mine acasă au găsit droguri, atât, trei ţigări, de trei ţigări, trei pliculeţe”, s-a destăinuit Daniel Purea.

 

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV: PROFIT DE 500 DE MILIOANE DE LEI DIN CANNABIS!

1000x100 casa brutarului

Amănunte despre plantaţiile dealerului au dat şi alţi inculpaţi sau martori în cauză. Denis Vasile Solomon, zis „Fredy”, este şi el judecat pentru constituire de grup infracţional şi trafic de droguri. Tânărul a ales să recunoască tot. „De două ori am fost de faţă când Dan a îngropat mai multe cantităţi (300-500 g cannabis) în grădina situată în faţa casei de domiciliu pentru a evita o eventuală descindere şi depistare a drogurilor. De la Dan şi de la ceilalţi membri ai grupului am aflat că a avut o plantaţie de cannabis”, a declarat Fredy.

Andrei Cepoi, zis „Goe”, se află în aceeaşi situaţie. „În vara anului 2012 am fost împreună cu Fredy şi Daniel Purea într-un loc indicat de acesta unde am observat o cultură de cannabis plantată pe o suprafaţă de circa 10 mp, cu aproximativ 25 de plante, cele mai înalte fiind de 1,5 m înălţime, prezentând şi muguri mici. Cultura se afla pe un deal din apropierea casei lui Purea Daniel”, a mărturisit şi acest inculpat.

CITEŞTE ŞIDezvăluirile din Express de Banat legate de traficul de droguri au declanşat o anchetă în Liceul Tehnologic Clisura Dunării!

Tot din declaraţiile aflate la dosar reiese că, înainte de reţinerea sa, cu ocazia unor descinderi, la alte persoane din oraş, Daniel Purea a tăiat mai multe plante de cannabis din spatele casei şi le-a aruncat. Grav este şi altceva. Poliţistul Florin Purea cunoştea toate aceste lucruri, dar nu a făcut nimic pentru a-şi opri fratele de la comiterea altor infracţiuni. Ba, mai mult, acesta a fost deranjat şi el de mascaţi şi audiat de procurori, fiind suspectat că nu e deloc străin de aceste lucruri.

foto: Facebook