EXCLUSIV. Licitația pentru vânzarea locomotivei cu abur a fost anulată!

Soarta locomotivei din muzeul reșițean rămâne încă incertă. Primarul Ioan Popa face demersuri pentru a reda întregul muzeu de locomotive reșițenilor, iar primele discuții par să fi fost unele încununate de succes. Și asta pentru că cea de-a treia licitație, programată mâine dimineață, a fost anulată.

Executorul judecătoresc Gheorghe Brad ar fi trebuit ca mâine dimineață să scoată la vânzare locomotiva seria 150.000 expusă în Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reșița, dar procedura s-a anulat. Primăria Reșița are drept de preempțiune și a anunțat că o vrea!

Fundația Uzinele și Domeniile Reșița are ca fondatori SC Hydro Engeneering SA și SC UCMR SA. Prima dintre companii este în insolvență, având o datorie foarte mare, de 155.000 de lei, fapt pentru care un executor judecătoresc a scos locomotiva seria 150.000 din Muzeul Locomotivelor cu Abur la vânzare. Până acum s-au organizat deja două licitații, dar nu s-a prezentat niciun cumpărător. Mâine ar fi trebuit să aibă loc a treia licitație.

1000x200 dacus 02

„Am demarat discuții cu Direcția de Cultură și Primăria Reșița, iar ei au drept de preempțiune, așa că, neputând fi scoasă din patrimoniul național, discutăm cu ei pentru a vedea oferta, deci mâine în niciun caz nu va fi licitația. Abia dacă nu ne înțelegem cu Primăria va fi un nou termen de licitație”, spune executorul judecătoresc Gheorghe Brad din Moldova Nouă, cel care a inițiat procedura de executare silită.

locomotiva muzeuMuzeul locomotivelor cu abur are o importanță deosebită pentru reșițeni și vrem să le păstrăm în patrimoniul nostru. Am avut mai multe discuții cu doamna Lăcrămioara Chebuțiu, președinta Fundației UDR, și facem tot posibilul să găsim o soluție pentru ca acest muzeu să rămână reșițenilor”, spune primarul Ioan Popa. Acesta susține că are și două soluții juridice prin care Primăria Reșița să preia Muzeul de Locomotive, inclusiv plata creanței pentru care s-a dispus executarea silită. Până la această oră, încă nu s-a semnat nicio înțelegere cu Fundația UDR, executorul judecătoresc așteptând oferta Primăriei.

publicitate si promovare online banner maxagro