EXCLUSIV. „Între Timiș și Botoșani sunt diferențe mai mari decât între România și UE”

fritz 3

Reacție dură a primarului Timișoarei după ce ministrul Muncii a declarat că rata scăzută a șomajului în Timiș este cauzată de faptul că „prea se concentrează tot mediul de afaceri în vestul țării”. „Ministrul pare să nu înțeleagă cum funcționează sectorul privat”, a replicat Dominic Fritz.

Primarul Dominic Fritz îi explică ministrului Muncii faptul că investitorii vor veni întotdeauna acolo unde vor găsi toate condițiile favorabile pentru a se dezvolta. Edilul local îi mai transmite lui Marius Budăi că ar trebui să stimuleze investițiile în Botoșani, județ din care provine, nu să le descurajeze pe cele din vestul țării.

„Este o declarație halucinantă. Ministrul muncii pare să nu înțeleagă cum funcționează sectorul privat. Investitorii întotdeauna vor veni unde găsesc toate condițiile favorabile pentru a se dezvolta și pentru a prospera. Mă bucur că le-au găsit în Timișoara. Domnul Budăi ar trebui să vadă ce poate face pentru a stimula investițiile în Botoșani, nu să le descurajeze în Timiș sau în vestul țării. Competiția între regiuni pentru investitori face parte din orice economie de piață sănătoasă și scoate la iveală inclusiv diferențele de bună guvernare, lucru esențial pentru democrație. Nu cred că cineva vrea să se întoarcă la vremuri în care s-a decis la București cine să investească unde.”, a declarat primarul Dominic Fritz pentru expressdebanat.ro.

Totodată, edilul Timișoarei consideră că între Timișoara și Botoșani sunt diferențe mai mari decât între România și Uniunea Europeană.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Evident că această competiție trebuie echilibrată de către guvern cu o politică publică aplicată pentru a reduce disparitățile regionale. Între Timiș și Botoșani sunt diferențe mai mari decât între România și UE. Întrebarea la care trebuia să răspundă domnul Budăi este de ce partidul său, PSD, nu a reușit să rezolve această problemă deși a guvernat România pentru perioade lungi în ultimii 30 ani. De vină cu siguranță nu sunt nici sectorul privat și nici atractivitatea Banatului.”, a concluzionat Dominic Fritz.

Vă reamintim, ministrul Muncii a declarat joi, la Timișoara, că investitorii privați prea se concentrează doar în vestul țării, în detrimentul altor regiuni din România. Afirmația sa a venit în contextul în care județul Timiș are o rată a șomajului extrem de scăzută, sub 1%, iar angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă.

CITEȘTE ȘI: „S-ar putea să vă supăr un pic. Nu ne putem muta toți în Timișoara. Nu încăpem toți”

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/