Interlopul Mîndriloiu, trimis în judecată!

Dan Mîndriloiu şi locotenenţii lui, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, sunt aşteptaţi astăzi la sediul DIICOT Caraş-Severin pentru a le fi prezentat materialul de urmărire penală, ultimul pas înainte de a ajunge în faţa instanţei de judecată.

Temuţii interlopi pe care procurorii de la Crimă Organizată îi acuză că au terorizat şi şantajat mai mulţi oameni de afaceri din Reşiţa, folosind chiar şi arme de foc în acţiunile lor, au toate şansele să stea mult şi bine în spatele gratiilor. Şi asta deoarece infracţiunile pentru care vor răspunde în faţa legii sunt mai multe şi mai grave decât s-a reţinut iniţial în sarcina lor.

„Se finalizează urmărirea penală. E adevărat, am înţeles şi eu că s-ar pune în discuţie schimbarea încadrării juridice a faptelor, de fapt, extinderea urmăririi penale, dar vom vedea dacă se respectă condiţiile de formă şi de fond ale extinderii urmăririi penale şi, mai mult decât atât, dacă ni se vor prezenta fapte şi acuzaţii noi ca să facem apărarea. Extinderea urmăririi penale se face atunci când din probele administrate la dosarul cauzei sau din alte probe care rezultă ulterior se descoperă alte infracţiuni care nu erau cunoscute la începerea urmăririi penale”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat.

Mîndriloiu a fost prins în flagrant în timp ce primea o importantă sumă de bani de la un om de afaceri din Reşiţa, şantajat de interlopi. Procurorii susţin că Mîndriloiu a fost şi liderul grupării Bujor, implicată în tentativa de asasinat a unui alt afacerist local. Cu toţii răspund în faţa legii pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, dar şi pentru alte infracţiuni cu violenţă.

foto:pressalert.ro