EXCLUSIV: Cer să fie testaţi cu detectorul de minciuni!

Dosarul lui Dan Mîndriloiu şi al locotenenţilor săi ar fi putut ajunge deja pe rolul Tribunalului Caraş-Severin, dar unul dintre inculpaţi a cerut administrarea de probe noi, întârziind trimiterea lor în judecată.

Dan Ivănescu, unul dintre locotenenţii lui Mîndriloiu, este gata să-şi dovedească nevinovăţia, în ciuda probelor pe care procurorii DIICOT pretind că le au împotriva sa. Acuzat că a tras două focuri de armă în maşina soţiei unui om de afaceri din Reşiţa şi că a lăsat arma în semn de ameninţare pe capota autoturismului, Ivănescu a cerut să fie testat cu poligraful.

Procurorii de la Crimă Organizată spun însă că probele ADN au confirmat faptul că Dan Ivănescu este cel care a folosit un pistol EKOL model special 99 cu ţeavă modificată şi tot el este cel care a executat ordinele lui Mîndriloiu şi în perioada anilor 1993-1994.

„A tras atunci trei cartuşe asupra unei victime rănind-o la braţ, a tras şapte cartuşe asupra altei victime ucigând-o pe loc şi a tras alte trei focuri prin fereastră asupra unei alte persoane”, a reţinut Tribunalul Caraş-Severin în momentul în care a dispus arestarea preventivă a lui Ivănescu.

Nici unul dintre cei trei inculpaţi în prezenta cauză, Dan Mîndriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu, nu a recunoscut vreuna din faptele reţinute în sarcina lor.