EXCLUSIV. Fostul deputat Blănariu s-a făcut de râs la examenul pentru un post de începător în Consiliul Județean!

banner publicitar

Consilier local la Reșița și timp de patru ani deputat în Parlamentul României din partea PP-DD, Valentin Blănariu, acum la PSD, nu a fost în stare să promoveze examenul dat pentru a fi încadrat ca și consilier debutant la Direcția de Patrimoniu a Consiliului Județean Caraș-Severin!

Să fi prins o zi mai proastă sau să fi fost „lucrat” chiar de-ai lui?! Cam asta se întreabă toată lumea după ce a fost afișată nota fostului parlamentar. Speculațiile au devenit și mai puternice după ce Valentin Blănariu a primit rezultatul contestației prin care acesta nu se arătase de acord cu modul în care a fost notat de prima comisie de evaluare. La contestație, fostul deputat a avut încă un șoc. A mai pierdut jumătate de punct față de nota inițială, așa că fostul deputat s-a văzut respins.

Ce n-a știut Blănariu

Deși concursul a fost programat pentru data de 12 septembrie, inițial a avut loc o probă ce presupunea verificarea inițială a dosarelor, probă la care Blănariu a fost declarat admis, urmând să susțină proba scrisă. Bibliografia nu era defel excesivă, fiind vorba doar de cinci legi, o ordonanță de urgență și o hotărâre de guvern și două hotărâri de consiliu județean. Chiar și așa, la proba scrisă Valentin Blănariu a obținut doar 42 de puncte din 100 și a fost declarat respins. Nemulțumit, fostul deputat a făcut contestație, dar a obținut, în urma recorectării, doar 41,5 puncte.

Cum e posibil să pici un examen oarecum ușor, pentru un post de consilier debutant, când ai în spate o așa experiență ca a fostului parlamentar, am încercat să aflăm chiar de la Valentin Blănariu. Acesta nu ne-a răspuns însă la telefon. Gurile rele spun, însă, că Blănariu nu avea de gând să rămână consilier la direcția condusă de Corina Pascotă, ci că, de fapt, urmărea să fie numit, cu caracter temporar, subprefect al județului Caraș-Severin. Să-l schimbe pe actualul subprefect Sebastian Purec.