EXCLUSIV. Denunț halucinant făcut de un om de afaceri împotriva unui judecător! Intermediar, un interlop!

Legătura infracțională dintre lichidatorul Ion I. Tudor și fostul judecător al Tribunalului Caraș-Severin, Nicușor Maldea, a fost stabilită de către procurori și în cazul falimentului SC CONSTRUCT CEMENT SRL Berzovia, în urma unui denunţ bombă formulat de către patronul Marius Cârpean, fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin!

În ajunul Crăciunului din 2014, Cârpean a formulat un denunț penal prin care a sesizat că judecătorul sindic Nicușor Maldea, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului Caraș-Severin – Secția Civilă, Contencios, Administrativ și Fiscal, fiind investit cu judecarea dosarului civil nr. 407/115/2009, având ca obiect procedura insolvenței SC Construct Cement SRL (administrator judiciar fiind desemnată IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL, controlată de către Ion Tudor), în mod repetat a pretins și primit prin intermediul interlopului Constantin-Adrian Dunăreanu, în trei tranșe, suma totală de 87.000 lei cu scopul de a încuviința efectuarea unor operațiuni de către firma în insolvență! Constantin Adrian Dunăreanu, nimeni altul decât celebrul „Crețu” de la Reșița.

„În cursul procedurii de reorganizare, după plata a aproximativ 50% din suma pe care Consiliul Judeţean o avea de plătit către Construct Cement, au început întârzieri la încasarea sumelor de bani de la CJ, motiv pentru care, interesându-mă, mi s-a transmis că Tudor Ion nu este «atent» cu judecătorul sindic, motiv pentru care acesta refuză să deblocheze sumele”, l-a denunţat Cîrpean pe judecătorul Maldea. Acesta le-a mai spus procurorilor că prin intermediul unei cunoşinţe, personaj cunoscut în lumea interlopă reșițeană drept „Creţu”, a transmis „în mai multe tranşe suma de 870 de milioane lei vechi, care au fost daţi judecătorului, care şi aşa era nemulţumit!”, a adăugat denunţătorul.

leader board 728 x 90 px

La momentul intrării în reorganizare, SC CEMENT CONSTRUCT SRL avea de încasat creanțe în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, dintre care cea mai mare sumă trebuia încasată de la Consiliul Județean Caraș-Severin. E vorba de aproximativ 3,5 milioane lei! Întrucât actele lichidatorului judiciar prin care și-a dat acordul în vederea cesionării drepturilor trebuiau aduse la cunoștință judecătorului sindic Maldea, denunțătorului Cârpean i s-a comunicat că magistratul investit cu soluționarea cauzei a pretins o sumă de bani, cu scopul de a accepta modul în care urmează a fi lichidat patrimoniul SC CEMENT CONSTRUCT SRL. Procurorii au descoperit că sumele de bani remise magistratului provin din retragerile în numerar efectuate din contul bancar al firmei ADRM TRANS-LOG SRL Berzovia! Interesant este și faptul că, deși denunțătorul Cârpean a indicat remiterea în mai multe tranșe judecătorului Maldea a sumei totale de 87.000 lei, din probele administrate în cauză a rezultat în mod cert remiterea sumei de doar 30.000 lei către Nicușor Maldea.

La data de 21.08.2014 a apărut sesizarea creditorului DGFP Timiș cu privire la faptul că „urmare a inspecției efectuate la ADRM TRANSL LOG SRL Berzovia… a rezultat că în perioada 26.03.2009-31.12.2010 SC CONSTRUCT CEMENT SRL Berzovia a emis facturi fiscale reprezentând livrări de bunuri și servicii…în valoare totală de 12.568.815 lei”. În consecință, s-a cerut să nu se procedeze la întocmirea raportului final de închidere a procedurii de faliment, numai că, judecătorul sindic, Nicușor Maldea, prin încheierea din data de 11.09.2014 a omis să se pronunțe asupra acestei solicitări, deși potrivit art. 11 alin. 1 lit. f din Legea nr. 85/2006 avea posibilitatea să dispună înlocuirea lichidatorului judiciar fiind îndeplinite condiția privind existența unor motive temeinice, din moment ce societatea comercială se afla în stare vădită de insolvență, iar interesul era ca creditorii să își recupereze creanțele, fapt ce confirmă primirea foloaselor materiale în schimbul neîndeplinirii obligațiilor de serviciu cu consecința favorizării activității grupării infracționale.