Cine sunt românii care au murit în Spania

Trei dintre românii care au murit în accidentul care a avut loc în Spania sunt din Caraş-Severin, iar doi dintre ei sunt din Timiş. În ceea ce îi priveşte pe răniţi, doi dintre aceştia sunt reşiţeni, iar un bărbat este din localitatea Biniş. „Express de Banat” vă prezintă în exclusivitate lista cu românii care au murit pe şoseaua din Spania.

Tragicul accident a şocat oamenii de pe întregul continent. Acesta s-a soldat cu cinci morţi şi trei răniţi grav. Trupurile persoanelor decedate nu au fost repatriate până la această oră, iar neoficial, reprezentanţii firmei Menuet, s-ar fi deplasat în Spania, ca să afle mai multe detalii despre cauzele care au produs tragedia, mai ales că şoferul Mihai Toma, de 58 de ani, din Reşiţa, a murit. Acesta este şi proprietarul firmei, care renunţase la licenţa de transport persoane din primăvara anului trecut. Precizăm că informaţia nu este confirmată oficial, ci a ajuns pe surse la reporterii „Express de Banat”.

Românii care au murit sunt:
Ciur Petru Augustin, în vârstă de 37 de ani, din Caransebeş
Boata Elena, de 51 ani, din oraşul Bocşa
Toma Mihai, de 58 ani, din Reşiţa

Cele două persoane care au decedat şi sunt din judeţul Timiş sunt Adam Ioan, în vârstă de 40 ani, şi Adam Erszebet, de 38 ani, ambii din localitatea Traian Vuia.

În ceea ce priveşte persoanele rănite, acestea sunt din Reşiţa şi localitatea Biniş. Lazarescu Viorica, de 40 şi Iosinovschi Ioan, de 64 ani, ambii din oraşul de pe Bârzava şi Mandrea Cosmin, de 37 de ani, din Biniş.

Mihai Toma, proprietarul firmei de transport Menuet, din Reşiţa, se pare că se afla la volanul maşinii în momentul în care s-a produs accidentul. Bărbatul avea peste 50 de ani, doi copii şi o experienţă de şofer de zeci de ani. Potrivit vecinilor de bloc ai firmei, societatea de transport a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani. Firma deţinea un sigur microbuz, cu care Mihai Toma organiza săptămânal câte un drum în ţările din Europa, pentru care avea solicitare.

Cei care îl cunosc spun că este un bărbat de treabă, cu bun simţ, săritor şi se miră de tragicul accident din Spania, în contextul în care de ani de zile bărbatul bătea drumurile în interesul reşiţenilor care munceau peste graniţele ţării. De asemenea, se pare că toate persoanele care se aflau în microbuz la momentul producerii accidentului erau din Reşiţa şi se întorceau de la lucru, din Spania.

Poziţia firmei Menuet
Contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei Menuet au declarat că, deocamdată, nu cunosc detalii despre accident. „Deocamdată, nu vă pot declara nimic, pentru că nu ştiu prea multe. Probabil, cineva de la noi va trebui să meargă acolo”, a spus reprezentantul firmei.

Citeşte şi: Firma Menuet nu avea licenţă de transport

Accidentul a avut loc pe data de 19 februarie, în jurul orei locale 22:45, la kilometrul 754 al drumului naţional N-II, potrivit rtve.es. Se pare că microbuzul, care se îndrepta spre nord, s-a ciocnit frontal cu un camion care venea dinspre Barcelona, în timp ce încerca să facă o depăşire.

Cinci români din microbuz au murit, iar alţi trei au fost răniţi grav. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Josep Trueta de Girona y al Comarcal de Figueres. Cei opt români se îndreptau spre casă.