Cinci ani de puşcărie pentru Hauptmann

Judecătoria Deta a pronunţat astăzi sentinţa în cazul tragicului accident de la Birda, din iulie 2009, în urma căruia şi-au pierdut viaţa şase persoane.

La aproape trei ani de la tragedia de la Birda şi doi de la trimiterea în judecată a lui Claudiu Hauptmann, şoferul care a provocat teribilul accident, magistraţii de la Judecătoria Deta au pronunţat  sentinţa în dosarul în care tânărul este acuzat de ucidere din culpă. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Totodată, Claudiu Hauptmann este obligat la plata unor sume importante de bani către familiile celor şase victime. Este vorba despre şoferul şi cei trei pasageri ai autoturismului pe care maşina tânărului a lovit-o în plin şi de două tinere care îl însoţiseră la Timişoara, la cumpărături, una fiind chiar iubita sa din acel moment. Un alt prieten al lui Hauptmann, aflat pe bancheta din spate, a scăpat în mod miraculos, dar va rămâne cu sechele pe viaţă.