EXCLUSIV. Ce spune Poliția din Germania despre migranții găsiți într-unul dintre tirurile Dunca Expediții?

migranti camion dunca

Pentru a prezenta toate aspectele privind incidentul devenit viral în mediul online, redacția noastră a luat legătura inclusiv cu autoritățile din Germania. Ce a stabilit Poliția după ce l-a interogat pe șofer și ce măsuri au fost dispuse?

Spre finalul lunii iunie, un TIR al companiei Dunca Expediții a fost oprit în Germania, în zona Baden-Baden. Polițiștii au intrat în alertă după ce și-au dat seama că în interior se află mai multe persoane. În urma verificării camionului s-a constatat că era vorba despre migranți.

Romeo Dunca ne-a asigurat că nu este vorba despre trafic de migranți, tirurile companiei nefiind niciodată implicate în astfel de activități.

CITEȘTE ȘI: Migranți găsiți de poliția germană în tirurile președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin!

Pentru a obține mai multe detalii despre incident, am solicitat informații chiar de la autoritățile germane. Așa am aflat că 6 migranți au fost găsiți în TIR-ul cu pricina, patru din Afganistan și doi din Pakistan. Aceștia au cerut azil în Germania după ce au fost descoperiți.

În ceea ce îl privește pe șofer, acesta a fost supus unui interogatoriu și apoi a fost lăsat să își continue cursa. Oamenii legii au stabilit că acesta nu știa de faptul că migranții au urcat în camion, așa că au decis să nu îl sancționeze nici pe el, dar nici compania Dunca Expediții.