EXCLUSIV. Ancheta anticorupție de la „Eftimie Murgu” nu s-a încheiat! Alți 15 profesori cercetați de procurori!

Cinci profesori ai universității reșițene au fost condamnaţi deja, în două dosare, pentru fapte de corupție, dar procurorii Parchetului General au un al treilea dosar în lucru, Marian Mihăilă fiind cap de listă!

 

Deşi conducerea UEM şi unele ONG-uri au încercat să limiteze cât mai mult „pagubele” generate de descinderile DGA şi au spus că, de fapt, corupţia era ceva izolat şi că nu trebuie pentru „câţiva” profesori să plătească toată universitatea, Express de Banat a dezvăluit din start că fenomenul era mult, mult mai amplu şi că numărul profesorilor cercetaţi de procurori este mult mai mare.

Asta, după ce într-un prim dosar de corupţie au fost deja condamnaţi în primă instanţă prodecanul Florin Franţ, directorul Irina Oriol, Ruxana Ghiţă şi Mihai Vişan, iar, într-un alt dosar, închis cu NUP de procurorul Nelu Teacă, dar redeschis de procurorul general al României, Andrea Minda a primit şi ea trei ani de închisoare. Tot pentru luare de mită şi tot în primă instanţă!

gif card de energie dacus 1000x100

Potrivit procurorilor Parchetului General, în atențiile lor se află mult mai mulți profesori universitari reșițeni. Se efectuează cercetări faţă de toate cadrele didactice din cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa cu privire la modul de acordare a notelor unor studenţi din anul I, specializarea Drept European şi Internaţional”, a explicat procurorul Ramona Bulcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru expressdebanat.ro.

Conform orarului anului I DEI, promoţia 2014-2015, profesorii cercetați în acest nou dosar sunt următorii:

  1. Trentea Sorin Tiberiu (Educaţie fizică)
  2. Martin Mihaela (Limba Engleză, Istoria Constituţiei Europene)
  3. Mihăilă Marian (Introducere în drept internațional)
  4. Lupşa Florentina (Drept constituţional şi instituţii politice internaţionale, Introducere în drept)
  5. Vasile Ana (Drept constituţional şi instituţii politice internaţionale)
  6. Rudolf Cristian (Introducere în istoria universală, Istoria Constituției Europene)
  7. Gheorghe Pinteală (Introducere în drept)
  8. Otilia Micloșină (Relații internaționale)
  9. Czika Arpad (Introducere în Drept European)
  10. Viorel Bizău (Informatică juridică)
  11. Alina Stancovici (Relații europene)
  12. Batâr Dumitru (Sociologie juridică)
  13. Batâr Maria (Sociologie juridică)
  14. Gheorghe Popovici (Informatică juridică)
  15. Dan Stan (Drept Constituțional European)

Noul dosar instrumentat de procurori confirmă faptul că, la „Eftimie Murgu”, după descoperirea focarului de corupție nu s-a încercat nimic altceva decât ascunderea mizeriei sub preș. Nimeni nu a fost preocupat cu adevărat de eliminarea profesorilor care au făcut parte din sistemul ilicit de îmbogățire despre care vorbesc procurorii. Și asta, pentru că mulți dintre cei ocoliți de primele anchete se simt cu musca pe căciulă. La fel de adevărat este însă și faptul că unii dintre ei se pot alege cu imaginea terfelită doar pentru că au avut ghinionul să fie colegi la catedră cu niște șpăgari. Pentru că, trebuie spus, și la „Eftimie Murgu” există profesori onești și bine pregătiți. Chiar dacă mult mai puțini la număr decât cei care au plecat acasă lună de lună cu salarii de zeci și șpăgi de sute de milioane!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/