EXCLUSIV. Afacere incredibilă la Oțelu Roșu! Combinatul, cumpărat de la ruși și mutat cu totul în Turcia!

1000x100

Mechel, unul din cei mai mari producători de oțeluri la nivel mondial, vinde combinatul de pe Valea Bistrei unei companii turcești. Oțelăria va fi demontată și mutată în Turcia!

În ciuda eforturilor făcute de administrația locală pentru a găsi potențiali investitori care să reaprindă focul în cuptoarele de la Oțelu Roșu, acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Discuțiile dintre rușii de la Mechel și o companie turcească sunt deja încheiate, afacerea urmând să fie perfectată în aceste zile. Noii patroni ai combinatului vor muta efectiv oțelăria în Turcia, la Oțelu Roșu urmând să amenajeze un parc industrial pentru alți potențiali investitori interesați de halele și terenurile pe care Mechel le are acum în proprietate. Și nu sunt deloc puține!

Vestea vânzării combinatului în această variantă nu e neapărat un motiv de bucurie pentru șeful administrației publice locale. „Pot să vă confirm că informația e corectă. Nu știu foarte multe detalii, dar e adevărat că există un cumpărător. Eu mi-aș fi dorit și am insistat tot timpul pentru redeschiderea combinatului, pentru că asta ar fi însemnat locuri de muncă și sume importante colectate de bugetul local. Înțeleg că nu va fi așa, că pe actuala locație vor fi păstrate halele și va fi amenajat un parc industrial. Oțelăria, într-adevăr, va fi dusă în Turcia, din câte știu. În urma acestei tranzacții vor fi achitate datoriile la stat și noi sperăm să existe interes pentru viitorul parc industrial. Poate că tot răul e spre bine”, a declarat primarul Luca Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.