EXCLUSIV. Adio, lux exorbitant! Au început demersurile pentru confiscarea extinsă a averii lui Mihai Stepanescu!

Investigatorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au rămas muți de uimire când au văzut opulența din vila fostului primar al Reșiței, care, sunt convinși aceștia, nu poate fi rezultatul unor activități licite!

Necazurile se țin lanț pentru fostul edil-al Reșiței. Aflat în arest preventiv din luna noiembrie, Stepanescu a aflat ieri că va mai petrece cel puțin o lună în spatele gratiilor, Tribunalul Caraș-Severin menținând măsura preventivă și pentru cercetarea judecătorească. Vești și mai proaste a primit fostul primar de la procurorii DNA, care au învederat instanțelor de judecată, Tribunalului Caraș-Severin și Curții de Apel Timișoara, că „locuinţa din Timişoara a inculpatului este de un lux exorbitant, fiind evident faptul că din salariul cu care a fost retribuit în exercitarea funcţiei de primar nu ar fi putut achiziţiona obiecte de lux”.

Reprezentanții Ministerului Public susțin că dacă Stepanescu nu ar rămâne în arest preventiv s-ar anula toată munca organelor de urmărire penală de a aduce administraţia publică pe un făgaş decent, apreciind, astfel că în acest moment nu se impune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Altceva îl doare însă și mai tare pe Stepanescu. Tot ce a clădit din șpagă se poate nărui într-o clipă. Sau, măcar, aproape tot!  Procurorii DNA au anunțat că „se fac demersuri în vederea confiscării extinse, întrucât contestatorul inculpat dispune de o avere foarte mare, imposibil de dobândit din salariul primit în exercitarea funcţiei de primar”.

Luxul din vila primarului Stepanescu poartă fina amprentă a bunei sale prietene, Antonia Șandru, designerul care l-a sfătuit cu privire la amenajarea interiorului, dar care l-a ajutat și să adune plicurile cu șpagă de la Stelian Tăune. Le-am dat câteva sfaturi la casă, nu le-am făcut un proiect în adevăratul sens la cuvântului, așa cum se spune. Pe partea de interior i-am ajutat cu câteva sfaturi, motiv pentru care am ajuns să ne apropiem. Ulterior l-am cunoscut pe domnul Mihai. Din păcate, aceasta este situația”, a explicat Antonia Șandru pentru expressdebanat.ro. Pentru cei care se întreabă cum ar putea arăta vila lui Stepanescu, dacă e într-adevăr atât de luxoasă cum afirmă procurorii, în galeria foto de mai jos exemplificăm câteva din cele mai spectaculoase interioare amenajate de fosta Miss Arad.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663127482772″]

foto: pressalert.ro, signaturedesignstudio.ro