EXCLUSIV. A trimis toată conducerea PND la DNA! Acuzații de fals înainte de alegeri!

Secretarul organizaţiei PND Reşiţa a contestat în instanţă listele cu candidaţii la Consiliul Local ai PND pe motiv că sunt ilegal realizate!

Deşi se afla printre persoanele de pe lista de candidaţi la Consiliul Local Reșița din partea PND, Vasile Andronic a decis să conteste la Judecătoria Reşiţa listele de candidaţi ale partidului pe motiv că acestea au fost ilegal întocmite, fără semnături autentice. Ba chiar a vorbit de acte şi semnături falsificate şi spune că a sesizat deja şi Direcţia Naţională Anticorupţie!

Partidul nu are birou municipal la Reşiţa. Potrivit Statutului PND, dacă timp de trei luni nu se ţin şedinţe, organizaţia se dizolvă de drept. Am observat că unele dosare de candidaţi au fost întocmite în lipsa persoanelor, ba chiar şi semnate în lipsă! Am sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie”, le-a spus Andronic judecătorilor.

viorel vasile andronic PND Resita

Cu toate că au fost sesizate aceste abuzuri, procurorul de şedinţă nu a avut nicio reacţie. A cerut doar judecătoarei să admită excepţia lipsei de interes a celui în cauză, dat fiind că acesta era pe lista contestată, excepţie admisă de judecător, fapt pentru care s-a respins acţiunea şi listele rămân pentru a fi votate. „Admite excepţia lipsei de interes, invocată de reprezentantul Ministerului Public. Respinge cererea formulată de contestatorul Andronic Viorel-Vasile în contradictoriu cu intimaţii Lazăr Narcis-Adi, Amariei Constantin, Nicolicea Nicolae, Vesa Daniel-Florin, Stoica Richard-Benjamin, Gherghel Sorin, Ciurea Florin, Radu Jiva, Turău Adriana, Andronic Viorel-Vasile, Stiuj Mircea, Roman Alexandra, Lesne Dumitru-Daniel, Bichian Radu, Irimescu Manuela, Peter Adriane Hanelore, Nicolicea Odille Elisabeta, Steiner Christian, Oancea Tiberiu, Cîtu Ion, Niţă Mircea, Bălaşa Florin, Mănescu Alin Florin, Preda Hanelore Renate, Bistricianu Florin, Radu Georgeta, Amariei Ana, ca lipsită de interes. Fără cheltuielile de judecată. Cu drept de apel în 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Caraş-Severin. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.04.2016”, scrie instanţa în minuta şedinţei.

Constantin Amariei, vicepreședinte PND Reșița, a respins orice acuzație și nu înțelege ce e în capul lui Andronic, despre care susține că nu vine la ședințele partidului și că, probabil, așa cum spune Statutul PND, își va pierde cât de curând calitatea.