Excedent bugetar de 600.000 de lei la Reșița. Vezi unde se duc banii!

Aleșii locali au fost convocați astăzi în ședință ordinară la sediul municipalității. Deși în aer plutea mirosul de vacanță, întrucât consilierii s-au mobilizat relativ greu, într-un final, proiectele de hotărâre propuse spre aprobare s-au votat fără intervenții.

Vestea bună adusă în urmă cu puțin timp locuitorilor din orașul de pe Bârzava a fost că și în perioada următoare se vor face lucrări de investiții sau chiar de reparații pe domeniul public. Asta după ce bugetul local a înregistrat un excedent bugetar semnificativ, care se ridică la 600.000 de lei. Banii se vor îndrepta spre una dintre direcțiile administrației locale.

„Excedentul a mers la Direcția de Întreținere a Patrimoniului la fiecare trimestru. Acel proiect, dacă e vorba de excedent, a mers în atenția Consiliului Local, iar banii ajung la Direcția noastră, care, repet, este foarte bine constituită și a rezolvat foarte multe din problemele municipiului. Necesarul, evident, este mai mare, dar orice excedent este binevenit. După bugetul aprobat, care este orientativ, prioritizăm tot ce înseamnă lucrări sau achiziții. Sunt bunuri care trebuie înlocuite, iar prioritizarea ar trebui făcută de cei care conduc Direcția”, a explicat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, în urma ședinței de astăzi.