Evenimentul „Zilele oraşului Moldova Nouă”, pus în stand-by din cauza pandemiei de COVID-19

po 1000x100px (3)

Distracția cu program prelungit, pe faleza Dunării, cu ocazia evenimentului „Zilele orașului Moldova Nouă” este pusă sub semnul întrebării în acest an din cauza măsurilor impuse de autorități în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Dacă în anii trecuți interpreți de calibru urcau pe scena din Moldova Nouă, la mijlocul lunii august, sărbătoarea orașului fiind presărată cu un mozaic muzical de excepție, anul acesta, temutul virus din China determină autoritățile publice locale să pună pe primul loc sănătatea oamenilor, distracția și voia bună fiind trecute, în cel mai bun caz, pe un plan secund.

 

„Nu am apucat să semnăm contractele cu artiștii. În funcție de ce se va-ntâmpla până atunci, de restricțiile care vor mai rămâne în vigoare, vom încerca un mic eveniment, sigur, totul corelat cu măsurile impuse de guvern.”, a explicat primarul Adrian Torma.

banner 1000 x 100 hd

În cazul în care România va lua în calcul ridicarea treptată a restricțiilor, locuitorii orașului Moldova Nouă și nu numai se vor putea bucura de evenimentul muzical pe parcursul a maximum două zile și asta pentru că administrația publică locală de la malul Dunării a luat hotărârea să direcționeze sume din bugetul local atât spre sănătate, cât și spre educație.

„Am luat decizia, împreună cu domnul viceprimar, dar și cu o mare parte a consilierilor locali, să renunțăm la orice tip de activități de acest gen. Dacă lucrurile intră în normal, dacă bacul va efectua din nou plimbări între Moldova Nouă și Golubac, iar oamenii vor veni în Clisura Dunării, atunci luăm în calcul anumite evenimente, dar cu un buget restrâns pentru că banii vrem să-i ducem anul acesta către spital, către școli. Stăm oarecum în stand-by și așteptăm să vedem ce ne rezervă următoarele ordonanțe militare sau următoarele restricții impuse de Guvernul României.”, a mai subliniat edilul social-democrat.

03 britannia 1000 x 100 gif