Zilele Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”

O suită de evenimente importante vor marca astăzi și mâine Zilele Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”. Prezentări și lansări de carte, dar și întâlniri profesionale se vor derula în Reșița pe parcursul acestor două zile.

Casa cărților, biblioteca, este sărbătorită timp de două zile prin diferite acțiuni care doresc să reamintească tuturor valoarea și importanța unei clădiri ce găzduiește nu doar niște simple pagini legate, ci adevărate povești de viață.

Evenimentul Zilele Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” are debutul de la ora 11 în sala de ședințe a Consiliului Județean, cu o lansare de carte sub semnătura lui Gheorghe Jurma, urmată de prezentarea unei reeditări după volumul patronului spiritual al bibliotecii județene, Paul Iorgovici. Mai apoi, spre seară, tot sub egida zilelor bibliotecii, la Biblioteca Germană Alexander Tietz va avea loc lansarea unei cărți-album despre diferite viziuni pentru zona Anina – Steierdof.

A doua zi de celebrare va reuni bibliotecarii din județ, dar și un oaspete de onoare de la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, alături de președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Tema întâlnirii profesionale cu oaspeți din țară va fi de interes pentru perioada actuală: „Promovarea bibliotecii în secolul XXI”.

Spre finalul zilelor bibliotecii, mâine seară mai exact, vor fi lansate alte trei cărți, la Centrul de Carte „Banatica” al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”.

Foto: bihon.ro