Evadează din morgă! Primul escape room din Reșița antrenează mintea și ridică nivelul de adrenalină

florin si anda
1000x100 (1)

Scapă dacă poți! Camera care înspăimântă tinerii din Caraș-Severin și le pune la încercare gândirea critică are un succes fenomenal la Reșița. Află povestea celor doi studenți care au făcut ceva pentru orașul natal și care au pariat pe generația tânără.

Anda și Florin sunt doi reșițeni care studiază la Timișoara. Pasionaţi fiind de jocurile escape room, au creat o cameră horror chiar în orașul lor natal. Cei doi nu vor să se oprească aici și promit camere cu teme diferite, cum ar fi acțiune sau mister. De la startul dat acestui proiect acum trei luni zeci de tineri au trecut pragul camerei de groază. Cei care au acceptat provocarea de a afla misterul dispariției doctorului Lewis sunt atât din Reșița, cât și din Bocșa sau Caransebeș. Escape roomul nu este prima încercare a Andei și a lui Florin în privința jocurilor de inteligență, cei doi fiind cunoscuți pentru organizarea vânătorilor de comori la Reșița și la Timișoara.

„Am participat la diferite escape rooms, treasure hunts și altele prin țară. Într-o zi, când ne întorceam la Timișoara dintr-un concediu, am zis hai să facem ceva. Pe drum am vorbit despre asta, seara când am ajuns am și găsit chiria, ne-a plăcut că este super fain compartimentată și într-o lună am și deschis, pe 1 aprilie. Lumea a fost foarte entuziasmată. Am făcut un giveaway pe Instagram și a explodat în tot orașul. Efectiv toată generația tânără ne-a scris, am avut vreo 6.000 de comentarii.”,  ne-a povestit Florin Borcilă, student la management în anul III.

escape room

escape room usa

Escape roomul de față are ca temă morga. Fotografiile din acest articol sunt doar din camera de start tocmai pentru a nu strica misterul și distracția celor care vor fi curioși să încerce să dezlege ce s-a întâmplat cu doctorul Lewis. Cei slabi de înger sunt sfătuiți să aștepte o cameră cu altă temă decât cea horror. Muzica ambientală dă fiori reci pe șina spinării încă de la primele acorduri. Mai mult, participanții vor fi echipați cu halate pentru a intra în rolul medicilor legiști care îl caută pe Lewis. Ca grad de dificultate și logică, Morga are nota 3/5. Echipele au dreptul la trei indicii în cazul în care nu pot rezolva puzzle-ul. Recordul pentru completarea camerei în cel mai scurt timp este de 32 de minute. Cei care se gândesc că pot cotrobăi peste tot și să rezolve puzzle-urile pot să vadă pe pielea lor dacă strategia are succes! Este nevoie de logică și gândire critică și doar cei care vor respecta regulile vor putea scăpa din morgă. Participanții trebuie să știe că sunt 100% în siguranță, Anda și Florin monitorizând constant progresul fiecăruia și putând interveni atunci când apar probleme.

expressheadergeneral (1)

florin anda escape room

 

escape room resita

„Camerele se vor schimba, dar încercăm să le rulăm pentru cât mai mult timp posibil ca să vadă cât mai multă lume. După ce o schimbăm nu va mai reveni. Încercăm să facem fiecare cameră de aici cu o temă diferită și să le schimbăm când nu mai sunt atât de căutate. Când intri în cameră te decuplezi de la tot, de la rețele sociale și restul, ești doar tu acolo și în sfârșit te bucuri de o oră în care faci ceva, nu stai doar în fața ecranului.”, a explicat Anda Tismănariu, studentă în anul III la medicină, pentru Express de Banat.

Programul pentru Escape room este de luni până vineri în intervalul 19.30-21.30 și în weekend de la 11 la 21. Programări pot fi făcute la telefon 0787 321 462. Cei care doresc mai multe informații pot accesa pagina de Facebook sau site-ul Game Hunters. „Dacă vreți să aveți o zi așa cum trebuie, plină de distracție cu prietenii, relaxare și tot pachetul vă așteptăm la noi cu cel mai mare drag.”, transmite Anda.