Lansată candidaților pentru Parlament la alegerile din 6 decembrie, provocarea lui Ionuț Popovici ca toți viitorii deputați și senatori să renunțe la imunitate, la pensiile speciale și să accepte reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum au votat românii la Referendum, a fost acceptată tot de un membru PMP. De Eugen Cismăneanțu, candidat pentru Senatul României! Toți ceilalți au refuzat!
Referitor la renunțarea imunității parlamentare care îi absolvă pe deputații și senatorii români de răspundere în fața legii, Cismăneanțu pune câteva întrebări: „Dacă mergi acolo și nu vrei să furi, nu vrei să încalci legea, pentru ce ai nevoie de imunitate?! Pentru ce ai avea nevoie dacă tu ești plin de intenții bune?! Pentru ce? Dacă ai un trecut care trebuie securizat, trebuie să ți-l clarifici. Nu cred că este nevoie de imunitate parlamentară. Noi mergem in Parlament pentru cetățean. Nu mergem acolo cu gânduri ascunse. Dacă nu ai gânduri ascunse, dacă nu ai un trecut de care să-ți fie frică, renunți din prima clipă și fără să stai pe gânduri la imunitatea parlamentară”.
Mai mult decât atât, candidatul PMP Caraș-Severin pentru Senat va renunța și la pensia specială în cazul în care va obține în 6 decembrie voturile necesare pentru a fi parlamentar. Și o spune cu toată convingerea, nu pentru a-și asigura câteva voturi în plus! „Nu este normal, tu, politician, să încasezi pensie specială, iar un cetățean care a muncit toată viața lui, fie în agricultură, fie în mină, să ia o pensie de mizerie. Ăsta este un furt din banul public, este o chestiune strigătoare la cer. Noi nu avem bani să mărim alocațiile la copii, nu avem bugete necesare să mărim pensiile, nu avem bugetele necesare să investim în sănătate, nu avem bugetele necesare să asigurăm acces elevilor la educație, dar avem bugete pentru pensii speciale și avem imunități, avem tot felul de facilități”, a declarat Eugen Cismăneanțu.
Candidatul PMP pentru Parlament mai spune că e absolut obligatoriu ca numărul deputaților și senatorilor să fie redus la 300, așa cum românii au votat la Referendum, dar cum politicienii care conduc astăzi România refuză să pună în aplicare.