„Eu dacă eram la conducerea țării sau prim-ministru nu începeam acest an școlar. Îl amânam până în 2021”

Începerea anului școlar în plină pandemie de coronavirus, adăugat la numărul tot mai mare de infectări din România, l-a determinat pe Iancu Simion Simi să spună că el în niciun caz nu și-ar fi asumat începerea școlii într-un asemenea context.

Candidatul PMP la Primăria Oțelu Roșu consideră că decidenții au mult curaj din moment ce au deschis porțile școlilor acum, când România înregistrează recorduri de îmbolnăviri. Iancu Simion Simi nu doar că nu ar fi luat o astfel de decizie, ci ar fi amânat începerea școlii până anul viitor.

„Eu dacă eram la conducerea țării sau prim-ministru nu începeam acest an școlar. Îl amânam până în 2021. Această pandemie are efecte colosale pentru tineri și bătrâni. Faptul că au dat drumul arată că au curaj. Nu prevăd și nu vreau să fiu Nostradamus, dar dacă lucrurile merg tot așa, se pare că în 2 luni de zile școlile vor fi închise, iar copiii, trimiși acasă. Este acest virus puternic fabricat, este puternic. Este sensibil, până nu dispare, nu dădeam drumul la școli”, spune Simi.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară nu pare departe de adevăr. La doar cinci zile de la startul anului școlar, trei clase de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa și de la Liceul „Hercules” din Băile Herculane au suspendat cursurile pentru că mai mulți elevi s-au infectat cu coronavirus.

(E)