Este oficial! Timișoara intră în carantină de noapte, în weekend

carantină

Este oficial! Începând de vineri, Timișoara intră în carantină de noapte, în weekend. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Orașul de pe Bega este la un pas de impunerea carantinei pe parcursul întregii săptămâni, rata de infectare fiind de 7,15, luni.

Măsuri urgente au fost luate astăzi, în timpul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus în mai multe localități. Astfel, s-a decis ca Timișoara, alături de comunele Giroc, Otelec, Parța și Șag să fie trecute pe anexa 2, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

Asta înseamnă că în localitățile amintite se impune carantina de noapte, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Concret, în aceste zile, magazinele se vor închide la ora 18.00, iar după ora 20.00, persoanele care nu s-au vaccinat pot circula doar cu declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, se aplică o serie de restricții și în timpul săptămânii. Astfel, restaurantele și cafenelele vor fi închise la interior, precum și sălile de sport și de fitness, bazinele de înot și cinematografele. Totodată, sunt interzise activitățile recreative și sportive, nunțile, botezurile, mesele festive, spectacolele, concertele și festivalurile.

Timișoara este la un pas de carantina totală, luni fiind înregistrată o rată de infectare de 7,15.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să includă pe anexa 1, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori, comunele Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Pădureni. În aceste localități se impune carantina în toate zilele săptămânii.

Măsurile adoptate se vor aplica de marți, 28 septembrie.