Este nevoie de reparații capitale la un pod de cale ferată din Timișoara

cale ferata1

Podul de cale ferată din zona Freidorf din Timișoara are nevoie de reparații capitale. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții Regionalei Căilor Ferate Timișoara, care au lansat o licitație publică cu scopul de a găsi o firmă care să realizeze o expertiză a podului.

Sucursala Regională CFR Timișoara intenționează să facă o investiție importantă. Este vorba de podul de cale ferată din zona Freidorf, pe care circulă trenurile de pe ruta Timișoara – Voiteg, care se află într-o stare avansată de degradare. Astfel, reprezentanții instituției doresc să realizeze reparații capitale.

Prin urmare, la începutul acestei săptămâni a fost lansată o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să întocmească expertiza și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea podului din Freidorf.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Vor fi executate servicii de expertiză și întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), inclusiv obținerea CU și avizelor faza DALI, conform legislației în vigoare, pentru reparația capitală a podului, inclusiv protejarea instalațiilor CF din zonă împotriva afectării acestora, în urma executării lucrărilor preconizate”, scrie în anunțul de participare la licitația publică.

Expertiza și întocmirea DALI ar trebui să fie realizate de firma care va câștiga licitația în cel mult șase luni din momentul semnării contractului. Valoarea estimată a contractului se ridică la 60.000 lei, la care se adaugă TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 7 aprilie, la ora 15.00.

banner 970 x 250