Este mizerie! Curățenia de primăvară, solicitată de consilierii locali

Doi consilieri locali, Gheorghe Ban și Liviu Brîndușoni, au solicitat executivului lugojean reluarea acțiunilor bianuale de adunare a resturilor vegetale de la populație efectuate în anii trecuți, cunoscute sub titulatura de curățenia de primăvară-toamnă.

Cei doi aparțin PSD și PMP și susțin că inițiativa este o necesitate pentru locuitorii municipiului, în special pentru cei de la case.
„Prin noul serviciu înființat la Primărie, cred că se poate relua curățenia de primăvară-toamnă care se făcea de către cei de la Salprest, chiar dacă nu cu aceeași viteză cu care se făcea înainte”, a spus Gheorghe Ban.

Problema principală o reprezintă resturile vegetale, dar și deșeurile de mari dimensiuni din gospodării, pe care lugojenii nu au unde să le depună.

„Sunt cei de la case care nu au toți unde să-și ardă resturile vegetale rezultate în urma tăierilor de primăvară. Mulți sunt în vârstă și nu pot să ducă resturile la un punct de colectare și ar trebui să se ridice de la adresa solicitanților. Vegetația se poate transforma în compost și se poate vinde”, a precizat Liviu Brîndușoni.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Demersul aleșilor locali a intrat în atenția autorităților locale, care au promis că vor căuta o soluție.

„Aceste acțiuni se pot relua, va trebui să vedem în perioada următoare în ce formulă și cum vom face”, a punctat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Curățenia de primăvară era organizată cu o săptămână înaintea Paștelui Catolic, respectiv Paștelui Ortodox.

publicitate si promovare online banner maxagro